Το Ask Photos φέρνει την νοημοσύνη του Gemini στις Φωτογραφίες Google

15 Μαΐου, 2024

Το Google I/O φέτος ήταν γεμάτο με την τεχνητή νοημοσύνη του Gemini και φυσικά και το Google Photos δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από τον καταιγισμό με AI. Η Google ανακοίνωσε το Ask Photos, ένα “πειραματικό χαρακτηριστικό” που θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες, το οποίο σκοπεύει να διευκολύνει την πρόσβαση σε μια συγκεκριμένη ανάμνηση ή την ανάκληση πληροφοριών που βρίσκονται στη συλλογή φωτογραφιών σας.

Φυσικά τροφοδοτείται από το Gemini και θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που χρειάζεστε χωρίς να ψάχνετε με τις ώρες σε χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο. Όπως υποδηλώνει και το όνομα, με το Ask Photos, απλά ζητάτε αυτό που ψάχνετε και η τεχνητή νοημοσύνη αναλαμβάνει να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Το παράδειγμα που δίνει η Google είναι “δείξε μου την καλύτερη φωτογραφία από κάθε εθνικό πάρκο που έχω επισκεφθεί”. Στη συνέχεια, το Google Photos θα σας δείξει αυτό που χρειάζεστε, γλιτώνοντάς σας από το ατελείωτο scrolling.

Το Ask Photos μπορεί επίσης να σας αποκαλύψει πληροφορίες όταν κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή σας, όπως πού κάνατε κάμπινγκ πέρυσι ή πότε επισκεφθήκατε τελευταία φορά κάποιο προορισμό. Με τις πολυτροπικές δυνατότητες του Gemini, μπορεί να κατανοήσει το πλαίσιο και το θέμα των φωτογραφιών για να ανασύρει λεπτομέρειες. Αν το ρωτήσετε για τα themes που είχατε μέχρι στιγμής για τα γενέθλια του παιδιού σας, θα καταλάβει λεπτομέρειες, όπως τι διακοσμητικά στοιχεία υπάρχουν στο φόντο ή στην τούρτα γενεθλίων, για να σας δώσει την απάντηση. Το Ask Photos μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε τα highlights κάποιου ταξιδιού προτείνοντας ποιες φωτογραφίες θα είναι οι ιδανικές ενώ μπορεί ακόμη και να γράψει λεζάντες για τα social media.
Είναι ενδιαφέρον ότι αν διορθώσετε μια απάντηση ή παρέχετε επιπλέον πληροφορίες, το Ask Photos μπορεί να θυμάται αυτές τις λεπτομέρειες για το μέλλον. Τέλος η Google υπόσχεται ότι δεν θα εκπαιδεύσει κανένα προϊόν γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης εκτός του Google Photos σε αυτά τα προσωπικά δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων άλλων μοντέλων και προϊόντων Gemini, άρα οι προσωπικές σας στιγμές είναι ασφαλείς (ελπίζουμε).

BLOG GOOGLE