Huawei Smart Car S7: Η Huawei φέρνει την επανάσταση και στους τέσσερις τροχούς

22 Νοεμβρίου, 2023

Από τότε που ξεκίνησαν οι προπωλήσεις στις 9 Νοεμβρίου, το Huawei Smart Car S7 έχει τραβήξει επάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Μάλιστα οι 10.000 προ παραγγελίες το έκαναν αυτομάτως ένα από τα δημοφιλέστερα ηλεκτρικά οχήματα στην κινεζική αγορά!

Στις 28 Νοεμβρίου, το Zhijie S7 θα είναι το «αστέρι» σε μια αναμενόμενη εκδήλωση νέων προϊόντων της Huawei, και αναμένεται να εντυπωσιάσει με τις πολλές και ενδιαφέρουσες τεχνολογίες που ενσωματώνει.

Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει για την σχεδίαση με τις καθαρές γραμμές αλλά και την άριστη αεροδυναμική του. Το σχήμα του προσφέρει μια αντίσταση ανέμου της τάξεως του 0,203 Cd ενώ ταυτόχρονα δεν κόβει καθόλου από την άνεση τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα.

Η σχεδίαση των προβολέων αλλά και των αεροδυναμικών βοηθημάτων είναι εξαιρετική και σίγουρα κάνουν το Zhijie S7 άμεσα αναγνωρίσιμο από απόσταση. Η Huawei έχει κάνει φανταστική δουλειά και στην σχεδίαση του εσωτερικού του οχήματος καθώς ο οδηγός θα έχει στην διάθεση του ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα στηρίγματα ποδιών, καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση 18 θέσεων και κατευθύνσεων αλλά και μασάζ 10 σημείων. Τα καθίσματα αυτά έχουν λειτουργίες αερισμού και θέρμανσης, κάτι που θα προσφέρει στον οδηγό και τους επιβάτες πρωτοφανή άνεση κατά την διάρκεια μεγάλων ταξιδιών.

Ο πίνακας οργάνων έχει σχεδίαση που θυμίζει γιοτ με τα όργανα να είναι τοποθετημένα αρκετά μπροστά καθιστώντας τον συνολικό χώρο στην μπροστινή σειρά 2,5 φορές μεγαλύτερο από αυτόν ενός συμβατικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Επιπλέον το Zhijie S7 έχει πληθώρα αποθηκευτικών χώρων για τους επιβάτες. Μιλάμε για 25 διαφορετικούς αποθηκευτικούς χώρους και πορτμπαγκάζ 420 λίτρων κάτι επίσης μοναδικό για ένα αυτοκίνητο με σπορ εμφάνιση.

Στον τομέα της ισχύος το όχημα είναι εξοπλισμένο με μια νέας γενιάς πλατφόρμα ισχύος HUAWEI DriveONE 800V καρβιδίου πυριτίου χρυσού. Ο μπροστινός κινητήρας χρησιμοποιεί έναν ασύγχρονο κινητήρα AC 150 kW και ο πίσω κινητήρας έναν σύγχρονο κινητήρα μόνιμου μαγνήτη 215 kW. Η συνολική ισχύς φτάνει 365 kW και η ροπή είναι 679 Nm. Τα 100 χιλιόμετρα έρχονται σε μόλις 3,3 δευτερόλεπτα, κάτι που αυτομάτως το βάζει στην κατηγορία των sport οχημάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Zhijie S7 ενσωματώνει επίσης μια νέα πλατφόρμα μπαταρίας υψηλής τάσης “Whale” 800V, η οποία είναι η λεπτότερη της αγοράς, έχει μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης και προσφέρει υψηλότατη ασφάλεια.
Το Zhijie S7 φέρνει επίσης το έξυπνο πλαίσιο Huawei Touring, σύστημα δυναμικής προσαρμοστικής ροπής HUAWEI DATS, έξυπνο συνεργατικό σύστημα ελέγχου Huawei xMotion, και όλα τα παραπάνω συνεργάζονται ιδανικά χάρη στον έλεγχο μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Στο εσωτερικό βρίσκουμε φυσικά το έξυπνο πιλοτήριο HarmonyOS 4, το οποίο προσφέρει άριστη συνδεσιμότητα και απίθανες έξυπνες λειτουργίες.
Δεν θα μπορούσε να λείπει το σύστημα οδήγησης HUAWEI ADS 2.0. Το σύστημα αυτό μπορεί να πραγματοποιήσει έξυπνη οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, αστικές περιοχές, πάρκινγκ και άλλα σενάρια χωρίς να βασίζεται σε χάρτες υψηλής ακρίβειας. Σε συνδυασμό με τη συνεχή εκπαίδευση AI, το Zhijie S7 μπορεί πραγματικά να γίνει πιο έξυπνο και πιο αποτελεσματικό στην αυτόνομη οδήγηση. Όσον αφορά την ασφάλεια, το Zhijie S7 είναι εξοπλισμένο με ένα παντοκατευθυντικό σύστημα αποφυγής σύγκρουσης, το οποίο μπορεί εύκολα να αντιμετωπίσει τις διάφορες και περίπλοκες συνθήκες του δρόμου και να αποτρέψει τους κινδύνους σύγκρουσης από όλες τις κατευθύνσεις. Όσον αφορά τα υλικά, το αμάξωμα Zhijie S7 χρησιμοποιεί χάλυβα υψηλής αντοχής και κράμα αλουμινίου έως και 85,4%, και χάλυβα θερμής μορφοποίησης σε ποσοστό 18,5%. Είναι εξοπλισμένο με σώμα ασφαλείας τύπου κλουβιού και πληροί τα πρότυπα ασφάλειας πέντε αστέρων NCAP.

Με την μοναδική του σχεδίαση, τους άνετους εσωτερικούς χώρους, την αυτονομία η οποία είναι επάνω από τα 800 χιλιόμετρα και την γρήγορη φόρτιση υψηλής τάσης 800V το νέο αυτοκίνητο της Huawei είναι σίγουρο ότι θα φέρει μια μικρή επανάσταση στην κατηγορία του.