Η Adobe παρουσιάζει νέα φίλτρα AI που θα κάνουν την επεξεργασία εικόνας παιχνιδάκι!

21 Οκτωβρίου, 2020

Στο ετήσιο MAX event η Adobe ανακοίνωσε μερικά πολύ ενδιαφέροντα νέα χαρακτηριστικά του Photoshop, τα οποία βασίζονται στην μηχανή τεχνητής νοημοσύνης Adobe Sensei.

Τα πιο εντυπωσιακά είναι σίγουρα τα Neural Filters τα οποία έχουν δημιουργηθεί σε συνεργασία με την Nvidia και τα οποία μπορούν να αλλάξουν δραματικά την εμφάνιση μιας εικόνας με την χρήση μερικών sliders.

 

Σύμφωνα με την Adobe τα Neural Filters δεν επηρεάζουν την ποιότητα της αρχικής εικόνας, κάτι που σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να «παίζουν» χωρίς φόβο για το υλικό τους. Σκοπός της Adobe φυσικά είναι να αυτοματοποιήσει κάποιες λειτουργίες, έτσι ώστε να μειώσει δραματικά τον χρόνο επεξεργασίας για τον επαγγελματία (ή τον ερασιτέχνη).

Κάποια από τα Neural Filters μπορούν να αλλάξουν την κατεύθυνση στην οποία κοιτάει το θέμα της φωτογραφίας ή ακόμη και την έκφραση του προσώπου, ενώ δεν λείπουν και τα φίλτρα για την αλλαγή του φωτισμού, κάποια άλλα για τον χρωματισμό ασπρόμαυρης εικόνας ή ακόμη και κάποια για την αφαίρεση των artifacts από αρχεία JPEG.

Το πιο εντυπωσιακό βέβαια είναι το φίλτρο για την αυτόματη αντικατάσταση του ουρανού το «Sky Replacement». Εδώ η μηχανή Sensei κάνει «θαύματα» και διαχωρίζει αυτόματα το προσκήνιο από τον ουρανό για πιο ρεαλιστική αντικατάσταση. Το καλύτερο; Φροντίζει να αλλάζει και τον φωτισμό της εικόνας ανάλογα με τον ουρανό που έχει επιλέξει ο χρήστης.
Υπάρχουν 25 διαφορετικά δείγματα ουρανών για να επιλέξει κανείς ενώ ο χρήστης μπορεί να προσθέσει τα δικά του.

Φυσικά εκτός από τα φίλτρα η Adobe έχει προσθέσει και αρκετά άλλα νέα χαρακτηριστικά για τα οποία μπορείτε να διαβάσετε και στο επίσημο blog στο link που ακολουθεί!

ADOBE BLOG