Η AI της Apple έρχεται μέσα στην χρονιά σύμφωνα με τον Tim Cook

5 Φεβρουαρίου, 2024

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook επιβεβαίωσε ότι τα χαρακτηριστικά γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης της Apple έρχονται μέσα στο 2024. Αν και οι λεπτομέρειες παραμένουν λιγοστές, η εταιρεία άφησε να εννοηθεί ότι θέλει να γίνει ανταγωνιστική απέναντι στους μεγάλους παίκτες του κλάδου.

Μιλάμε φυσικά για την Amazon, τη Google, τη Microsoft και την OpenAI, και ενδεχομένως και τη Samsung. Γιατί η Samsung; Επειδή τα χαρακτηριστικά AI της σειράς Samsung Galaxy S24 ήταν με διαφορά το μεγαλύτερο highlight του πρόσφατου Galaxy Unpacked.

Η Apple μοιάζει να παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό εκτός παιχνιδιού, σε μια εποχή που εταιρείες όπως η OpenAI έκλεψαν την παράσταση, αλλά όπως φαίνεται στην πραγματικότητα απλά ακολουθεί μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση για την εκπαίδευση της δημιουργικής AI της.

“Καθώς κοιτάμε μπροστά, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε αυτές και σε άλλες τεχνολογίες που θα διαμορφώσουν το μέλλον”,

είπε ο Tim Cook, πριν μιλήσει για τα σχέδια της Apple για την τεχνητή νοημοσύνη. Αν και παρέμεινε σιωπηλός για τις λεπτομέρειες, μας έδωσε μια μικρή εικόνα λέγοντας “Υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για την Apple με τη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη και με την τεχνητή νοημοσύνη, γενικά”. Όσον αφορά τυχόν χρονοδιαγράμματα, ανέφερε “αργότερα αυτή την χρονιά”.

Το “αργότερα αυτή την χρονιά” μας θύμισε την αναφορά του Mark Gurman ότι το iOS 18 θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη ενημέρωση όλων των εποχών. Ειδικότερα, είχε επίσης αναφέρει ότι αυτά τα χαρακτηριστικά θα παρουσιαστούν πιθανότατα κατά τη διάρκεια του WWDC 2024, που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο. Και τα περισσότερα χαρακτηριστικά μπορεί να προσγειωθούν με την κυκλοφορία των μοντέλων iPhone 16.

Τι να περιμένουμε;
Κάτι παρόμοιο με αυτό που είδαμε με την τελευταία σειρά Samsung Galaxy S24 και τη σειρά Pixel 8. Έτσι, μπορούμε να περιμένουμε έμφαση στην λήψη φωτογραφιών, τα απαραίτητα AI εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών, κάποιες βελτιώσεις στο τμήμα της κάμερας και βελτιωμένη επεξεργασία κειμένου.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R