Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης φέρνει πανικό στην Google η οποία θα παρουσιάσει 20 νέα AI προϊόντα

21 Ιανουαρίου, 2023

Η άνοδος της τεχνητής νοημοσύνης ξεκίνησε και όπως φαίνεται τίποτα δεν μπορεί να την σταματήσει.

Λίγες ημέρες πριν σας είχαμε γράψει για το πως το ChatGPT απειλεί την ίδια την ύπαρξη της Google, και όπως φαίνεται και η ίδια η Google συμμερίζεται την άποψή μας.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα των New York Times, ο Larry Page και ο Sergey Brin – οι ιδρυτές της Google – έχουν πραγματοποιήσει αρκετές συναντήσεις με στελέχη της εταιρείας σχετικά με το ChatGPT και τον κίνδυνο που αυτό αποτελεί για την Google. Αυτή είναι μια ιδιαίτερα σοβαρή εξέλιξη, δεδομένου ότι οι δύο τους έχουν απομακρυνθεί από την εταιρεία από το 2019, επιτρέποντας στον CEO Sundar Pichai να παίρνει όλες τις μεγάλες αποφάσεις.
Η ανησυχία των στελεχών της Google είναι τόσο μεγάλη που οδήγησε τον Pichai να θέσει την εταιρεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αποσύροντας ομάδες από υφιστάμενα έργα και βάζοντάς τες να εργαστούν αντ’ αυτού στην κατασκευή προϊόντων AI.

“Αυτή είναι μια δύσκολη εποχή για την Google”, δήλωσε ο πρώην διευθυντής ερευνών της Google, D. Sivakumar. «Το ChatGPT έκανε δυναμική είσοδο και μας δείχνει πως θα μπορούσε να είναι η αναζήτηση στο μέλλον».

Η Google σκοπεύει να παρουσιάσει στο προσεχές μέλλον πάνω από 20 νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και να επιδείξει μια έκδοση της μηχανής αναζήτησής της με χαρακτηριστικά chatbot, φέτος, σύμφωνα με τους New York Times. Η εταιρεία φέρεται επίσης να σχεδιάζει να παρουσιάσει ορισμένα από τα προϊόντα σχεδόν άμεση, δηλαδή στην εκδήλωση I/O 2023 του Μαΐου.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης ότι η Google σκοπεύει να παρουσιάσει προιόντα τόσο για προγραμματιστές όσο και για τους απλούς καταναλωτές.
Έτσι ακούγονται φήμες για ένα εργαλείο που θα διευκολύνει τη δημιουργία εφαρμογών για τηλέφωνα Android, το οποίο ονομάζεται Colab Plus Android Studio, ενώ ένα άλλο προϊόν λέγεται ότι είναι ένα εργαλεία δημιουργίας wallpapers για τα τηλέφωνα Pixel.

Οι καιροί αλλάζουν και επιβάλλουν γρήγορες και αποφασιστικές κινήσεις για να αποφύγεις την καταστροφή. Ότι λοιπόν έκανε η ίδια η Google στις εγκυκλοπαίδειες, τα περιοδικά και τα βιβλία, κινδυνεύει και η ίδια να πάθει από την τεχνητή νοημοσύνη!