Το νέο Galaxy Z Fold5 ίσως να μπορεί να διπλώνει την οθόνη του σε 360 μοίρες

21 Ιανουαρίου, 2023

Οι αναδιπλούμενες οθόνες έφεραν έναν αέρα φρεσκάδας στην κατηγορία των κινητών, αλλά και αρκετές γκρίνιες για την ενοχλητική τσάκιση που οι περισσότερες έχουν.

Η Samsung (όπως και οι περισσότεροι κατασκευαστές φαντάζομαι) εργάζεται πάνω σε έναν τρόπο για να εξαλείψει αυτή την τσάκιση και ίσως να το καταφέρει με την νέα της οθόνη και τον πρωτότυπο μηχανισμό αναδίπλωσης που αυτή διαθέτει.

Η Samsung στη CES 2023 παρουσίασε την οθόνη “Flex In and Out” και έναν νέο μεντεσέ. Αυτό που κάνει την οθόνη ενδιαφέρουσα είναι η ικανότητά της να περιστρέφεται κατά 360 μοίρες. Όσον αφορά τον μηχανισμό αναδίπλωσης, ο σχεδιασμός του επιτρέπει ένα πιο χαλαρό σχήμα – που μοιάζει με σταγόνα νερού – όταν διπλώνεται προς τα μέσα, με αποτέλεσμα η τσάκιση της οθόνης να είναι σημαντικά λιγότερο αισθητή. Τα πρωτότυπα αυτά υπήρχαν μεν στην CES, αλλά δεν υπήρχε κάποια φωτογραφία τους, κάτι λογικό μιας και οι περισσότερες εταιρείες δεν θέλουν μεγάλη δημοσιότητα στα πρωτότυπα τα οποία δουλεύουν. Ωστόσο, η Samsung μοιράστηκε μερικές νέες εικόνες με το The Verge τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα την δουλειά που κάνουν οι μηχανικοί της.

Η συσκευή που φαίνεται στις φωτογραφίες δεν είναι Galaxy Z Fold, αλλά είναι αλήθεια ότι φέρει αρκετές ομοιότητες. Ο νέος μηχανισμός αναδίπλωσης επιτρέπει σε αυτή τη συσκευή να είναι λεπτότερη από οποιοδήποτε μοντέλο Fold καθώς δεν υπάρχει το γνωστό κενό που αφήνει ο μεντεσές, ενώ οι πληροφορίες λένε ότι βοηθάει και στην μείωση του βάρους.

Φυσικά η νέα αυτή τεχνολογία της Samsung έχει φουντώσει και τις φήμες ότι θα χρησιμοποιηθεί στο επόμενο αναδιπλούμενο κινητό Galaxy Z Fold5.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R