Το ρομπότ Atlas της Boston Dynamics είναι έτοιμο να δουλέψει στην οικοδομή

20 Ιανουαρίου, 2023

Ήδη έχουμε δει πολλές φορές το ρομπότ Atlas της Boston Dynamics να χορεύει, να πηδάει ή ακόμη και να κάνει παρκούρ. Τώρα ήρθε η ώρα το μοναδικό αυτό ρομπότ να στρωθεί στην δουλειά!

Στο τελευταίο βίντεο που κυκλοφόρησαν οι μάγοι των ρομπότ της Boston Dynamics, ο Atlas αναλαμβάνει χρέη βοηθού οικοδόμου, και όπως φαίνεται σύντομα τα ρομπότ εργασίας θα γίνουν πραγματικότητα.

“Ήρθε η ώρα για τον Atlas να αποκτήσει νέες δεξιότητες και να «λερώσει» τα χέρια του”, αναφέρει η Boston Dynamics σε μήνυμα που συνοδεύει το βίντεο.

Δουλεύοντας στην κορυφή κάποιας σκαλωσιάς, ο οικοδόμος συνειδητοποιεί ότι έχει ξεχάσει την τσάντα με τα εργαλεία του. Έτσι μέσω ενός κινητού δίνει εντολή στον Άτλαντα να βρει τρόπο για να του τα φέρει.
Ο Άτλας αναλαμβάνει αμέσως δράση, χρησιμοποιώντας πρώτα μια σανίδα ξύλου για να δημιουργήσει μια γέφυρα ώστε να φτάσει στον εργάτη. Στη συνέχεια, αρπάζει την τσάντα, ανεβαίνει σκαλοπάτια, πηδάει σε μια πλατφόρμα και στη συνέχεια πετάει την τσάντα στο επόμενο επίπεδο στον εργάτη που περιμένει.

Τέλος, ο Άτλας σπρώχνει ένα μεγάλο κουτί στο έδαφος για να δημιουργήσει μια εναλλακτική διαδρομή μακριά από τη σκαλωσιά. Στη συνέχεια ανεβαίνει στο κουτί και εκτελεί μια εντελώς περιττή αλλά εντυπωσιακή τούμπα. Οι κινήσεις του Atlas είναι εντυπωσιακές και μοιάζουν όλο και περισσότερο με αυτές ενός ανθρώπου. Φαίνεται απίστευτα σταθερό και ευκίνητο, και σίγουρα δεν είναι μακριά ένα εμπορικό μοντέλο που θα μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πραγματικές συνθήκες εργασίας.

Σε ένα συνοδευτικό βίντεο που ονομάζεται Inside the Lab, οι μηχανικοί πίσω από το Atlas αποκαλύπτουν πώς όντως έχουν επικεντρώσει τις προσπάθειές τους στο να προσθέσουν νέες δεξιότητες στο ρομπότ ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε real life σενάρια εργασίας.

BOSTON DYNAMICS ATLAS