Καλύτερη η οθόνη του HUAWEI Mate 50 Pro από αυτή του iPhone 14 Plus σύμφωνα με το DXOMark

20 Ιανουαρίου, 2023

Το Huawei Mate 50 Pro είναι ήδη μια από τις αγαπημένες μας συσκευές, και βρίσκεται ήδη στην κορυφή των καλύτερων camera smartphones του DxOMark. Τώρα ήρθε η ώρα της οθόνης του Mate να δείξει τις δυνατότητές της.

Το DxOMark λοιπόν δοκίμασε την οθόνη της νέας ναυαρχίδας και τις έδωσε συνολικά 141 πόντους. Η βαθμολογία αυτή την βάζει στην 6η θέση σε μια λίστα η οποία έχει κατακλυστεί από τα κινητά της Apple.


Στις επιμέρους βαθμολογίες βλέπουμε ότι η οθόνη πήρε 146 πόντους στην αναγνωσιμότητα, έπιασε κορυφή με 163 πόντους στην χρωματική απόδοση, 88 πόντους στην απόδοση της κίνησης, 147 στην αφή, το βίντεο κέρδισε 136 πόντους και 140 πόντους στα τεχνουργήματα.

Να σας θυμίσουμε ότι το Huawei Mate 50 Pro διαθέτει οθόνη OLED 6,74 ιντσών με 1,07 δισεκατομμύρια χρώματα, ρυθμό ανανέωσης 120Hz, PWM 1440 Hz, ρυθμό δειγματοληψίας αφής 300Hz και ανάλυση 2626 x 1212 pixels. Η οθόνη επίσης έχει ένα μεγάλο notch το οποίο φιλοξενεί διάφορους αισθητήρες αλλά και μια κάμερα selfie.

Το DXOMARK αναφέρει ότι η οθόνη του Huawei Mate 50 Pro έχει εξαιρετική πιστότητα χρωμάτων κερδίζοντας την κορυφαία βαθμολογία στην υποκατηγορία χρωμάτων, κάτι που κάνει την εμπειρία απολαυστική, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους αλλά και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Παράλληλα, η οθόνη της συσκευής δεν τρεμοπαίζει, γεγονός που καθιστά την προβολή άνετη για τα μάτια. Σε σύγκριση με προϊόντα της ίδιας κατηγορίας, η οθόνη του Mate 50 Pro δεν είναι αρκετά φωτεινή σε εξωτερικούς χώρους με ηλιακό φως, και όπως φαίνεται αυτό είναι και το μοναδική της μειονέκτημα.