Η Apple δουλεύει επάνω σε δύο αναδιπλούμενα iPhone τύπου Flip

8 Φεβρουαρίου, 2024

Η Apple αυτή την στιγμή δουλεύει επάνω σε δύο πρωτότυπα αναδιπλούμενα iPhone. Αυτά είναι τύπου Flip όπως το Samsung Galaxy Z Flip5 και το Oppo Find N3 Flip. Η πληροφορία αυτή προέρχεται από άτομο που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα μέσα στην Apple.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Apple έχει πλέον αποφασίσει να κυκλοφορήσει τις δικές της αναδιπλούμενες συσκευές, αλλά απλά ότι πειραματίζεται με τον συγκεκριμένο τύπο αναδίπλωσης. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι η συγκεκριμένη πηγή είπε επίσης ότι η Apple δεν έχει σχέδια να κυκλοφορήσει τέτοιου τύπου συσκευή μέσα στο 2024 αλλά ούτε καν το 2025 και ότι αυτή την στιγμή αξιολογεί διάφορους προμηθευτές από την Ασία. Με δεδομένα τα υψηλότατα πρότυπα της Apple η διαδικασία αυτή σίγουρα θα είναι χρονοβόρα.

Η Apple ήθελε να κατασκευάσει ένα τέτοιο αναδιπλούμενο από το 2018, το οποίο θα ήταν τόσο λεπτό όσο τα σημερινά μοντέλα iPhone αλλά η τεχνολογία μπαταρίας και οθόνης απλά δεν είχε φτάσει σε τόσο υψηλά επίπεδα. Ενδιαφέρον έχει επίσης η πληροφορία ότι η Apple ήθελε να αντιγράψει την σχεδίαση του πρώτου Mate X της Huawei!
Στη συνέχεια, το 2020 η Apple διέκοψε την ανάπτυξη του αναδιπλούμενου iPhone, εστιάζοντας αντ’ αυτού σε ένα αναδιπλούμενο iPad, το οποίο επίσης δεν αναμένεται να βγει στην αγορά πριν από το 2026. Τώρα φαίνεται ότι οι τεχνικοί της εργάζονται επάνω και στα δύο αυτά concept παράλληλα.

Επί του παρόντος, οι μηχανικοί της Apple προσπαθούν να απαλλαγούν από την τσάκιση της οθόνης και να σχεδιάσουν έναν μεντεσέ που θα επιτρέπει στην οθόνη να βρίσκεται εντελώς επίπεδη, έτσι ώστε το Apple Pencil να μην επηρεάζεται αρνητικά κατά τη χρήση. Η LG και η Samsung Display είναι αμφότερες υποψήφιες για την προμήθεια οθονών για το αναδιπλούμενο iPad.