Η Apple φέρνει τα Final Cut Pro και Logic Pro στην οθόνη του iPad

25 Μαΐου, 2023

Η Apple κυκλοφόρησε τις εφαρμογές Final Cut Pro και Logic Pro για το iPad. Το εντυπωσιακό είναι ότι το έκανε μόλις δύο εβδομάδες μετά την αποκάλυψη των σχεδίων της να τις φέρει στη φορητή συσκευή.

Η κίνηση αυτή είναι ένα ακόμη βήμα στην προσπάθεια της Apple να κάνει το iPad πιο ελκυστικό στο επαγγελματικό κοινό αλλά και να αξιοποιήσει τις φανταστικές δυνατότητες που προσφέρουν οι νέοι της επεξεργαστές.
Η απόφαση να φέρει το Final Cut Pro στο iPad έρχεται λίγους μόνο μήνες μετά την κυκλοφορία από την Blackmagic μιας έκδοσης του επεξεργασίας βίντεο DaVinci Resolve για το tablet. Το Logic Pro, εν τω μεταξύ, είναι μια εφαρμογή μουσικής παραγωγής που αναμφισβήτητα δεν έχει ένα πραγματικό ομότιμο στο iPad.

Όπως και με το DaVinci Resolve, οι εκδόσεις iPad των Final Cut Pro και Logic Pro δεν έχουν τόσες πολλές δυνατότητες όσο οι αντίστοιχες εκδόσεις Mac. Το αν αυτό είναι κακό εξαρτάται αποκλειστικά από τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές. Αν για παράδειγμα χρειάζεστε το software για σχετικά απλές δουλειές, όπως η επεξεργασία βίντεο για το YouTube, ίσως μπορέσετε να εγκαταλείψετε εντελώς τον φορητό ή τον επιτραπέζιο υπολογιστή σας και να χρησιμοποιείτε αποκλειστικά και μόνο το iPad.

Φυσικά η Apple έχει κάνει και αρκετή δουλειά στο UI το οποίο τώρα υποστηρίζει τόσο το Magic Keyboard όσο και το Apple Pencil.
Οι εφαρμογές αυτές φυσικά δεν είναι δωρεάν αλλά έχουν μηνιαία ή ετήσια συνδρομή.

Final Cut Pro for iPad