Η Apple προβληματίζεται με το δικό της 5G modem και υπογράφει συμφωνία με την Qualcomm

1 Φεβρουαρίου, 2024

Σε μια στρατηγική κίνηση η Qualcomm επιβεβαίωσε ότι η Apple επέκτεινε τη συμφωνία αδειοδότησης με την Qualcomm, εξασφαλίζοντας τη συνεχή παρουσία των μόντεμ της εταιρείας στις επερχόμενες γενιές iPhone μέχρι τον Μάρτιο του 2027. Παρά τις συνεχιζόμενες προσπάθειες της Apple να αναπτύξει το δικό της τσιπ μόντεμ 5G, οι καθυστερήσεις έχουν εμποδίσει τα σχέδια της.

Αρχικά η Apple έθεσε στόχο την κυκλοφορία του δικού της μόντεμ το 2024 αλλά διάφορες αναποδιές μετέθεσαν το χρονοδιάγραμμά της αρκετά αργότερα. Ακόμη όμως και ο επόμενος στόχος που ήταν η άνοιξη του 2025 αποδείχτηκε άπιαστος, με αποτέλεσμα η Qualcomm να παραμείνει η μοναδική επιλογή της Apple για το προσεχές μέλλον.

Για το τρέχον έτος, η σειρά iPhone 16 Pro όπως φαίνεται θα είναι εξοπλισμένη με το chip Snapdragon X75 της Qualcomm,ενώ τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus θα διατηρήσουν το chip Snapdragon X70 που μεταφέρθηκε από τη σειρά iPhone 15.

Αυτή η επέκταση της συμφωνίας αδειοδότησης σηματοδοτεί μια πρακτική λύση για την Apple, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη ενσωμάτωση των δοκιμασμένων μόντεμ της Qualcomm, ενώ παράλληλα δίνει στον τεχνολογικό γίγαντα περισσότερο χρόνο για να τελειοποιήσει την δική της τεχνολογία μόντεμ 5G. Καθώς ο αγώνας για τεχνολογική αυτονομία συνεχίζεται, η Apple φαίνεται να ακροβατεί σε μια λεπτή ισορροπία μεταξύ καινοτομίας και στρατηγικών συνεργασιών.