Η ByteDance θα προτιμούσε να κλείσει το TikTok στις ΗΠΑ αντί να το πουλήσει

27 Απριλίου, 2024

Η αμερικανική κυβέρνηση ενέκρινε το πακέτο μέτρων εθνικής ασφάλειας, το οποίο υπέγραψε χθες ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Ο νέος κανονισμός ουσιαστικά δίνει τελεσίγραφο στη μητρική εταιρεία ByteDance του TikTok να πουλήσει την επιχείρηση της TikTok σε μια τοπική εταιρεία των ΗΠΑ (εννοείται) μέσα στους επόμενους εννέα μήνες ή να αντιμετωπίσει την απαγόρευση της πλατφόρμας.

Σύμφωνα με το Reuters η ByteDance δεν είναι πρόθυμη να πουλήσει το TikTok σε αμερικανική εταιρεία και θα προτιμούσε να κλείσει η πλατφόρμα της στην αγορά των ΗΠΑ, κάτι λογικό κατά την γνώμη μας καθώς οι αλγόριθμοι που πάνε «πακέτο» με την εφαρμογή θεωρούνται βασικοί για τη λειτουργία της ByteDance.

Μια πιθανή πώληση των αλγόριθμων αυτών θα καθιστούσε μια πιθανή πώληση της πλατφόρμας μη βιώσιμη για την μαμά εταιρεία. Η ByteDance φυσικά θα ασκήσει έφεση κατά της απαγόρευσης στο δικαστήριο και ελπίζει να μπλοκάρει την εκτέλεση της απόφασης.
Άλλο ένα επεισόδιο λοιπόν στην δημοφιλή σειρά επιστημονικής φαντασίας «Οι ΗΠΑ και οι αγώνες για την ελευθερία της έκφρασης».