Η HUAWEI θέλει να κατακτήσει και την παγκόσμια αγορά με το λειτουργικό HarmonyOS

27 Απριλίου, 2024

Η Huawei έχει μεγάλα σχέδια για το HarmonyOS, καθώς η εταιρεία θέλει να το προωθήσει στις παγκόσμιες αγορές, μετά την επιτυχία του στην Κίνα. Αυτό είναι κάτι που αποκάλυψε ο πρόεδρος της εταιρείας κατά τη διάρκεια του Analyst Summit 2024.

Οι πληροφορίες προέρχονται από τον Xu Zhijun, πρόεδρο της Huawei. Η Huawei πιστεύει ακράδαντα ότι το HarmonyOS μπορεί να γίνει το τρίτο δημοφιλέστερο mobile λειτουργικό παγκοσμίως, και εμείς δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην την πιστέψουμε, ακόμη και εν μέσω των κυρώσεων από τις ΗΠΑ.


Για όσους δεν γνωρίζουν, το HarmonyOS είναι ένα λειτουργικό σύστημα της Huawei το οποίο δεν είναι αποκλειστικά για τηλέφωνα. Τρέχει σε ρολόγια και άλλες έξυπνες συσκευές, ακόμη και σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Το λειτουργικό αυτό δεν υπάρχει μέσα στα κινητά της Huawei που βρίσκουμε στην παγκόσμια αγορά, καθώς για αυτά η Huawei έχει το EMUI.

Το EMUI βασίζεται στο Android, κάτι που σημαίνει ότι έχετε μεν το λειτουργικό σύστημα Android άρα και την συμβατότητα με τις εφαρμογές αλλά χωρίς τις υπηρεσίες της Google. Στην Κίνα από την άλλη οι συσκευές της εταιρείας περιλαμβάνουν όντως το HarmonyOS. Η Huawei σχεδιάζει να συνεργαστεί στενά με τους προγραμματιστές εφαρμογών, προκειμένου να τους παρέχει όλη την απαραίτητη υποστήριξη, και ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα ισχυρό οικοσύστημα για το HarmonyOS έχοντας πάντα την κινεζική αγορά στο επίκεντρο.

Αυτό που κατάφερε να διαπιστώσει η Huawei είναι ότι το 99% των χρηστών ξοδεύουν το χρόνο τους σε λίγο πάνω από 5.000 εφαρμογές. Αυτό καθιστά τον στόχο της Huawei μάλλον ξεκάθαρο, θα επικεντρωθεί πρώτα σε αυτές τις 5.000 εφαρμογές. Μετά την Κίνα, σκοπεύει να το επεκτείνει στις παγκόσμιες αγορές.
Δύσκολο το έργο της Huawei αλλά όχι και ακατόρθωτο. Βλέπετε το HarmonyOS φέρεται να έχει γίνει εξαιρετικά δημοφιλές στην Κίνα, και οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι ξεπέρασε το iOS στην εγχώρια αγορά.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R