Η CIA κατασκευάζει το δικό της εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης

28 Σεπτεμβρίου, 2023

Οι εταιρείες τεχνολογίας δεν είναι οι μόνες που αναπτύσσουν chatbots τεχνητής νοημοσύνης καθώς και οι υπηρεσίες πληροφοριών είναι επίσης έτοιμες να μπουν δυναμικά στο παιχνίδι. Σύμφωνα με το Engadget (μέσω του Bloomberg), η CIA ετοιμάζεται να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης αναπτύσσοντας το δικό της αποκλειστικό AI chatbot.

Αν νομίζετε ότι ένα chatbot είναι άχρηστο για τη CIA, σας πληροφορούμε ότι η υπηρεσία έχει πολλά να κάνει με αυτό. Ο Randy Nixon, διευθυντής του Open Source Enterprise της CIA, δήλωσε ότι οι πράκτορες και οι κατάσκοποι θα χρησιμοποιούν αυτό το chatbot για να αναζητούν πληροφορίες, να κάνουν ερωτήσεις και να έχουν πρόσβαση σε απίθανες ποσότητες μάζες δεδομένων.

“Έχουμε περάσει από τις εφημερίδες και το ραδιόφωνο στις εφημερίδες και την τηλεόραση, στις εφημερίδες και την καλωδιακή τηλεόραση, στο διαδίκτυο, στα μεγάλα δεδομένα και αυτό συνεχίζεται”, δήλωσε ο Nixon σε συνέντευξή του στο Bloomberg.
Ο Νίξον πρόσθεσε περαιτέρω ότι η κοινότητα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών θα έχει “σύντομα” πρόσβαση στο εργαλείο ενώ η AI αυτή δεν θα είναι διαθέσιμη στους νομοθέτες και το κοινό, όπως αναμενόταν.

Μένει να δούμε ποια εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης θα χρησιμεύσουν ως θεμέλιο του chatbot της CIA. Ωστόσο, είναι πιο πιθανό να βασίζεται στο ChatGPT, καθώς είναι το πιο προηγμένο AI chatbot που είναι διαθέσιμο σήμερα. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το chatbot της CIA έχει εγείρει ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής από την αρχή. Ο Νίξον λέει ότι το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης τους θα ακολουθήσει τους νόμους των ΗΠΑ για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, κάτι που σίγουρα δεν καθησυχάζει κανέναν . Ωστόσο, η χρήση δημόσιων δεδομένων για την εκπαίδευση και η πιθανότητα τυχόν διαρροής δεδομένων είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες σχετικά με το εργαλείο. Ορισμένες υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν ήδη συλληφθεί να αγοράζουν δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των τοποθεσιών τηλεφώνου.