Η δημιουργική επεξεργασία εικόνων με τεχνητή νοημοσύνη έρχεται στο Instagram

28 Σεπτεμβρίου, 2023

Η Meta αρχίζει να κάνει πράξη την υπόσχεσή της να φέρει τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη σε όλα τα προϊόντα της.

Η Meta κάνει πράξη την υπόσχεσή της να φέρει τη δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη σε όλα τα προϊόντα της. Στην εκδήλωση Connect της εταιρείας, αποκάλυψε νέες λειτουργίες επεξεργασίας εικόνων με τεχνητή νοημοσύνη και δημιουργίας stickers για το Instagram.

Το εργαλείο με την ονομασία “restyle” στην ουσία είναι ένα φίλτρο γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης και επιτρέπει στους χρήστες να επεμβαίνουν δυναμικά στην εμφάνιση των φωτογραφιών τους. Έτσι για παράδειγμα μπορείτε να πληκτρολογήσετε ένα περιγραφικό στοιχείο όπως “ακουαρέλα” ή μια πιο λεπτομερή προτροπή όπως “κολάζ από περιοδικά και εφημερίδες με σκισμένες άκρες” για να περιγράψετε τη νέα εμφάνιση και αίσθηση της εικόνας που θέλετε να δημιουργήσετε”, εξήγησε η εταιρεία.

Η εταιρεία παρουσίασε επίσης μια προεπισκόπηση ενός νέου εργαλείου που ονομάζεται “backdrop”, μια λειτουργία πράσινης οθόνης (Green Screen) η οποία λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη. Οι χρήστες μπορούν να πληκτρολογούν προτροπές όπως “βάλε με μπροστά από ένα όμορφο βουνό” και αμέσως η AI θα φροντίσει να αλλάξει το παρασκήνιο. Η εταιρεία δεν είπε πότε θα είναι διαθέσιμα στους χρήστες του Instagram τα restyle και backdrop, αλλά δήλωσε ότι τα εργαλεία θα φτάσουν “σύντομα”.

Πρόσθεσε ότι οι αναρτήσεις που θα δημιουργηθούν χρησιμοποιώντας τόσο το backdrop όσο και το restyle θα συνοδεύονται από ετικέτες που θα υποδεικνύουν “τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης έτσι θα μειωθούν οι πιθανότητες να τις μπερδέψουν οι χρήστες με περιεχόμενο που δημιουργήθηκε από ανθρώπους”.

Η Meta παρουσίασε επίσης νέα αυτοκόλλητα που δημιουργούνται από AI, τα οποία θα είναι διαθέσιμα στο Instagram, καθώς και στο WhatsApp, το Messenger και στα Facebook Stories. Η λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν γρήγορα προσαρμοσμένα αυτοκόλλητα για τις συνομιλίες και τα Stories τους μέσω προτροπών κειμένου. Τα αυτοκόλλητα θα κυκλοφορήσουν “σε επιλεγμένους χρήστες της αγγλικής γλώσσας” των εφαρμογών της εταιρείας “μέσα στον επόμενο μήνα”, δήλωσε η Meta.

Τα χαρακτηριστικά έρχονται καθώς ο Mark Zuckerberg έχει επανειλημμένα υποσχεθεί ότι τα χαρακτηριστικά δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης θα έρθουν σε κάθε εφαρμογή που ανήκει στη Meta.

Πηγή