Η Epic λέει ότι το Fortnite επιστρέφει στο iOS… αλλά μόνο στην Ευρώπη

26 Ιανουαρίου, 2024

Μετά την ανακοίνωση της Apple ότι θα επιτρέψει στους χρήστες iPhone στην ΕΕ να κατεβάζουν εφαρμογές από καταστήματα εφαρμογών τρίτων, η Epic Games μέσω του λογαριασμού Epic Games Newsroom ανέφερε σε ένα tweet: “Το Fortnite θα επιστρέψει στο iOS στην Ευρώπη το 2024, και θα διανέμεται από το επερχόμενο @EpicGames Store for iOS”.


Από την στιγμή που η Πράξη Ψηφιακών Αγορών (DMA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανάγκασε την Apple να επιτρέψει το sideloading και τα καταστήματα εφαρμογών τρίτων κατασκευαστών για το iPhone στην ΕΕ, η Apple δεν μπορεί να συνεχίσει να αποκλείει το Fortnite από το iOS στις 27 χώρες μέλη της ΕΕ. Το Fortnite και η Epic εκδιώχθηκαν από το App Store τον Αύγουστο του 2020, αφού η Epic συμπεριέλαβε έναν σύνδεσμο προς τη δική της πλατφόρμα πληρωμών εντός της εφαρμογής μέσα στο Fortnite και προσέφερε αντικείμενα όπως το νόμισμα εντός της εφαρμογής σε χαμηλότερη τιμή, αφού απέφυγε τον φόρο 30% της Apple για τις αγορές που πραγματοποιούνται μέσω της δικής της πλατφόρμας.

Η αγωνία για τους Ευρωπαίους gamers φαίνεται λοιπόν να παίρνει τέλος και σύντομα θα μπορούν να επισκεφθούν το Epic Games Store και να εγκαταστήσουν το Fortnite. Ο διευθύνων σύμβουλος της Epic, Tim Sweeney, δεν θεωρεί ότι η διαμάχη με την Apple έχει τελειώσει και μιλώντας για το App Store των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα: “Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε στα δικαστήρια και τις ρυθμιστικές αρχές ότι η Apple παραβιάζει το νόμο”.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R