Νέα διαρροή μας δείχνει την δύναμη της κάμερας του Xiaomi 14 Ultra

26 Ιανουαρίου, 2024

‘Ένα από τα πιο hot φωτογραφικά κινητά για το 2024 αναμένεται να είναι το Xiaomi 14 Ultra. Οι διαρροές μέχρι σήμερα έχουν ανεβάσει τις προσδοκίες μας αρκετά ψηλά, και δείχνουν ότι η Xiaomi έχει βάλει στόχο να ανέβει στην κορυφή στον τομέα της φωτογράφησης και της λήψης βίντεο.

Ένα τμήμα του camera island που έχει διαρρεύσει μας δείχνει ότι η σχεδίαση θα είναι αρκετά οικεία, ενώ βλέπουμε επάνω να αναγράφονται πληροφορίες για τους φακούς και πιο συγκεκριμένα “VARIO-SUMMILUX 1:1.63-2.5/12-120 ASPH”. Φυσικά δεν λείπει και το logo της LEICA, το οποίο δείχνει την συνεχιζόμενη συνεργασία των δύο εταιρειών.

Τι σημαίνει όμως η μετάβαση από φακό SUMMICRON σε φακό SUMMILUX; Ο φακός αυτός λοιπόν διαθέτει ένα εντυπωσιακό εύρος διαφράγματος από f/1,63 έως f/2,5. Φυσικά αναμένεται να υπάρχει επίσης σχεδιασμός μεταβλητού διαφράγματος για την κύρια κάμερα. Αυτή η αλλαγή υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και μια ιδιαίτερα ευέλικτη εμπειρία λήψης.

Ο σχεδιασμός μεταβλητού διαφράγματος της κύριας κάμερας, με μέγιστο διάφραγμα f/1,63, σίγουρα θα προσφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα σε δύσκολες συνθήκες φωτισμού ενώ και το μεγάλο εύρος εστιακού μήκους από 12mm έως 120mm δείχνουν ότι το Xiaomi 14 Ultra θα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα φωτογραφικών επιλογών που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Ο περισκοπικός τηλεφακός με εστιακή απόσταση 120mm έχει υποστεί επίσης σημαντική βελτίωση. Το διάφραγμα έχει αυξηθεί από f/3.0 του προηγούμενου 13 Ultra σε ένα πιο εντυπωσιακό f/2.5. Αυτή η βελτίωση είναι έτοιμη να αυξήσει σημαντικά την ποσότητα του φωτός που εισέρχεται στο φακό, συμβάλλοντας περαιτέρω στη βελτίωση της ποιότητας της εικόνας, ειδικά σε σενάρια τηλεφωτογραφίας.

Συμπερασματικά, το Xiaomi 14 Ultra εξελίσσεται σε μια φωτογραφική δύναμη, αξιοποιώντας την τεχνολογία αιχμής και τις στρατηγικές συνεργασίες. Με το επανασχεδιασμένο εξωτερικό, το αναβαθμισμένο σύστημα κάμερας που διαθέτει φακό SUMMILUX και την συνεχιζόμενη συνεργασία με τη Leica, η Xiaomi φαίνεται έτοιμη να επαναπροσδιορίσει τα πρότυπα της mobile φωτογράφησης.

Πηγή