Η Tesla ετοιμάζει το προσιτό compact crossover με την κωδική ονομασία Redwood

25 Ιανουαρίου, 2024

Η Tesla φέρεται να εργάζεται πάνω σε ένα compact ηλεκτρικό crossover με την κωδική ονομασία “Redwood”. Η παραγωγή αυτού του οχήματος σύμφωνα με το Reuters θα ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2025. Η εταιρεία μάλιστα φέρεται να έχει στείλει πέρυσι αιτήματα για προσφορές για το νέο μοντέλο σε προμηθευτές, προβλέποντας εβδομαδιαίο όγκο παραγωγής 10.000 οχημάτων.

Η φήμη ευθυγραμμίζεται με τα σχόλια του Elon Musk σε συνάντηση μετόχων τον Μάιο του 2023 ότι η Tesla εργάζεται πάνω σε δύο νέα μοντέλα EV τα οποία θα μπορούσαν να φτάσουν εύκολα τις 5 εκατομμύρια πωλήσεις συνολικά. “Τόσο ο σχεδιασμός των προϊόντων όσο και οι τεχνικές κατασκευής είναι πάνω από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στη βιομηχανία”, δήλωσε τότε.

Η Tesla υποσχόταν επίσης ένα αυτοκίνητο των 25.000 δολαρίων για κάποιο χρονικό διάστημα, με τον Musk να εγκαταλείπει την ιδέα και στη συνέχεια να την αναβιώνει λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος των καταναλωτών.


Η έκθεση έρχεται σε μια βολική στιγμή για την Tesla, καθώς η εταιρεία και κατεπέκταση και ο Musk δέχονται κριτικές για την στασιμότητα στην σχεδίαση οχημάτων όπως τα Model 3 και Y. Εάν τα νέα οχήματα ανταποκρίνονται στην περιγραφή του Musk, θα μπορούσαν να βοηθήσουν να διασκεδάσουν αυτές τις ανησυχίες. Την ίδια στιγμή, η Tesla αρχίζει να στέλνει το «διχαστικό» Cybertruck το οποίο λαμβάνει ανάμεικτες κριτικές, με ορισμένους χρήστες να καταγγέλλουν θέματα ποιότητας και άλλους να επαινούν τις επιδόσεις και την τόλμη του οχήματος.