Η εξωτερική οθόνη του Samsung Galaxy Z Fold 6 θα είναι λίγο πιο πλατιά, αλλά όχι όσο θα θέλατε

9 Μαΐου, 2024

Οι φήμες για μεγαλύτερη αναλογία διαστάσεων της εξωτερικής οθόνης του επερχόμενου Galaxy Z Fold 6 κυκλοφορούν εδώ και αρκετό καιρό. Μάλιστα οι ίδιες φήμες μιλούσαν για μια αλλαγή η οποία θα κάνει το κινητό της Samsung να μοιάζει περισσότερο με Pixel Fold!

Μια νέα διαρροή από τον IceUniverse τώρα μας δείχνει ότι όντως η εξωτερική οθόνη θα αλλάξει, αλλά όχι τόσο δραματικά όσο αρχικά πιστεύαμε.

Οι εικόνες του screen protector για το Galaxy Z Fold 6 που διέρρευσαν δείχνουν την αλλαγή στην αναλογία διαστάσεων της εξωτερικής οθόνης

Αυτή τη στιγμή, η αναλογία διαστάσεων του Fold 5 της εξωτερικής οθόνης είναι κοντά στο 23:9. Το μέγεθος της θα λέγαμε ότι είναι καλό, αλλά δεν είναι λίγοι εκείνοι που γκρινιάζουν και την βρίσκουν άβολη για πληκτρολόγηση, browsing και άλλες εργασίες, κυρίως επειδή είναι αρκετά «στενή».

Τώρα, οι εικόνες του screen protector δείχνουν ότι πιθανότατα θα έχουμε μια ελαφρώς φαρδύτερη εξωτερική οθόνη. Λέγεται μάλιστα ότι θα αυξηθεί από 57 χιλιοστά πλάτος στο Fold 5 σε περίπου 60 χιλιοστά στο Fold 6. Οι γωνίες του screen protector που διέρρευσαν εμφανίζονται επίσης πιο αιχμηρές, γεγονός που θα μπορούσε να υποδηλώνει σχεδίαση που μοιάζει περισσότερο με αυτή του Galaxy S24 και λιγότερο με τις πιο στρογγυλές, μαλακές γωνίες του Fold 5.

Με την αλλαγή αυτή η αναλογία διαστάσεων της οθόνης θα φτάσει κοντά στο 22:9. Δηλαδή και πάλι θα μιλάμε για μια στενή και ψηλή οθόνη η οποία δεν θα έχει καμία σχέση με την αναλογία διαστάσεων για παράδειγμα του OnePlus Open η οποία είναι 20:9, ή του Galaxy S24 Ultra η οποία είναι 19,5:9.
Φυσικά αν επαληθευτεί και αυτή η φήμη τότε θα μιλάμε για ασήμαντη αλλαγή η οποία σίγουρα δεν θα ικανοποιήσει όσους ήθελαν μια πιο συμβατική εξωτερική οθόνη για τις καθημερινές τους εργασίες. Υπάρχουν όμως και άλλες φήμες οι οποίες είναι κάπως ανησυχητικές όπως αυτή που λέει ότι το σύστημα καμερών θα παραμείνει το ίδιο με του Fold 5 αλλά θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν θα επαληθευτούν.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R