Η Ford σώζει τους ποδηλάτες από τους οδηγούς αυτοκινήτων;

7 Φεβρουαρίου, 2020

Περισσότεροι από 2000 ποδηλάτες σκοτώνονται κάθε χρόνο στους δρόμους της Ευρώπης, κυρίως γιατί σε αντίθεση με τις μοτοσικλέτες, τα ποδήλατα δεν έχουν την ικανότητα να ενημερώνουν τους οδηγούς για τις προθέσεις του αναβάτη.

Η Ford φαίνεται να βρήκε την λύση, και όχι δεν είναι κάποιο ποδήλατο με φλας και αλάρμ αλλά ένα μπουφάν! Το όνομα αυτού Emoji Jacket και σύμφωνα με την Ford έχει την δυνατότητα να ενημερώνει τους οδηγούς που βρίσκονται πίσω από τον ποδηλάτη για τις προθέσεις του.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Dr Neil Cohn του Πανεπιστημίου Tilburg της Ολλανδίας (από που αλλού θα περιμένατε κάτι τέτοιο;) το μπουφάν χρησιμοποιεί Emoji γιατί έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της επικοινωνίας μας σήμερα,  και επιτρέπουν στον αναβάτη να εκφράσει τα συναισθήματά του και να δημιουργήσει έναν δεσμό με τους υπόλοιπους οδηγούς.
Στην Ελλάδα βέβαια γνωρίζουμε ακριβώς ποια θα είναι τα συναισθήματά και πως θα τα εκφράζει, ενώ σίγουρα τα σαΐνια θα περάσουν εκτός από Emoji και σηκωμένα μεσαία δάχτυλα και άλλες τέτοιες ομορφιές. Όπως καταλαβαίνετε λοιπόν ένα μπουφάν σαν αυτό απευθύνεται σε άλλους πιο ήρεμους και ώριμους οδηγικά λαούς.

Μια ενδιαφέρουσα σκέψη, η οποία αποκτά ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον μιας και προέρχεται από την Ford.