Η Google είναι πολύ πιθανό να μετονομάσει τον Assistant σε Bard πριν από την κυκλοφορία του

17 Ιανουαρίου, 2024

Η Google ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον νέο «βοηθό» της, και όπως φαίνεται θα αλλάξει το όνομα Assistant με το ολόφρεσκο Bard!

Η πληροφορία έρχεται από τους καλούς συναδέλφους του 9to5google οι οποίο βρήκαν μέσα στον κώδικα της εφαρμογής ότι η οθόνη χαιρετισμού έχει αλλάξει από το “Hi! I’m Assistant with Bard” σε “Hi! I’m Bard.” Μάλιστα σχεδόν όλες οι αναφορές του Assistant with bard έχουν αντικατασταθεί με απλά Bard. Και δεδομένου ότι η Google αποκαλεί πλέον τον Bard ψηφιακό βοηθό και όχι άλλη έκδοση του Assistant, είναι αρκετά σαφές ότι ο γίγαντας της αναζήτησης προχωρά σε ένα rebranding πριν από την κυκλοφορία.

Το πρόβλημα είναι ότι ο Bard είναι ακόμα ένας “πειραματικός βοηθός AI”, ενώ το Google Assistant είναι ένα καθιερωμένο προϊόν που βελτιώνεται συνεχώς. Η απόφαση να αφαιρεθούν πολλές καλές λειτουργίες του Assistant την περασμένη εβδομάδα ήταν πιθανότατα ένα από τα βήματα που έπρεπε να κάνει η Google πριν αντικαταστήσει πλήρως τον Assistant με τον Bard.

Αυτό υποδηλώνει ότι ο Bard δεν θα έρθει με όλα τα χαρακτηριστικά που προσέφερε ο Assistant, αν και η Google μπορεί να υποσχεθεί ότι θα προσθέσει πολλά από αυτά τους επόμενους μήνες. Σαφώς, θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι το Bard να περάσει από το “πειραματικό” καθεστώς σε μια σταθερή έκδοση, αλλά φαίνεται ότι η Google είναι αποφασισμένη να το κάνει να λειτουργήσει.