Ο νέος Snapdragon 7 Plus Gen 3 θα φέρει flagship επιδόσεις στα προσιτά κινητά

17 Ιανουαρίου, 2024

Το επόμενο «αστέρι» της μεσαίας κατηγορίας από την Qualcomm αναμένεται να είναι ο Snapdragon 7 Plus Gen3, και σύμφωνα με νέες πληροφορίες θα φέρει φανταστικές επιδόσεις στα budget friendly κινητά.

Την πληροφορία αυτή ανέβασε στο Weibo ο γνωστός Digital Chat Station ο οποίος δήλωσε ότι ο επερχόμενος Snapdragon 7 Plus Gen 3 θα υιοθετήσει την αρχιτεκτονική του Snapdragon 8 Gen 3. Αν αληθεύει η πληροφορία αυτή είναι εύκολο να καταλάβει κανείς το πόσο σημαντική θα είναι η αναβάθμιση στις επιδόσεις.

Ο Snapdragon 7 Plus Gen 2 που κυκλοφόρησε πέρυσι, έφερε ήδη μια σημαντική αύξηση των επιδόσεων για smartphones μεσαίας κατηγορίας, καθώς μοιράζεται τους ίδιους πυρήνες CPU με το Snapdragon 8 Plus Gen 1 από το 2022. Αν τώρα στον νέο επεξεργαστή έχουμε τα καλούδια του 8 Gen 3 θα μιλάμε για έναν μεγάλο πυρήνα Cortex-X4, πέντε μεσαίους πυρήνες Cortex-A720 και δύο μικρούς πυρήνες Cortex-A520.
Φυσικά ο Snapdragon 7 Plus Gen 3 ενδέχεται να χρησιμοποιήσει υποβαθμισμένη έκδοση των πυρήνων από τον Snapdragon 8 Gen 3, αλλά και πάλι η διαφορά αναμένεται να είναι μεγάλη και για πρώτη φορά ακόμη και τα αδύνατα πορτοφόλια θα έχουν την δυνατότητα να υπερηφανεύονται για gaming επιδόσεις και απρόσκοπτο multitasking.