Η Apple ξεπερνά για πρώτη φορά τη Samsung στις αποστολές smartphone το 4ο τρίμηνο του 2023

17 Ιανουαρίου, 2024

Έχουμε νέες πληροφορίες για τις παγκόσμιες αποστολές smartphone το τέταρτο τρίμηνο του 2023 και σύμφωνα με αυτές η Apple έγινε ο κορυφαίος πωλητής στην αγορά μετά το λανσάρισμα της σειράς iPhone 15!

Και πριν πείτε «καλά πιο είναι το περίεργο;» να σας πληροφορήσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που το καταφέρνει αυτό. Οι πληροφορίες αυτές έρχονται από την Canalys η οποία αναλύει τις αποστολές smartphone το τέταρτο τρίμηνο του 2024. Σύμφωνα με την έρευνα, οι παγκόσμιες αποστολές smartphone αυξήθηκαν κατά 8% – 320 εκατομμύρια μονάδες – σε ετήσια βάση (YoY) κατά τη διάρκεια του τριμήνου. Ωστόσο, η πιο εκπληκτική πτυχή της μελέτης είναι οι επιδόσεις της Apple.

Η μελέτη κατέγραψε τους πέντε κορυφαίους προμηθευτές όσον αφορά τις παγκόσμιες αποστολές. Κατά αύξουσα σειρά, οι ηγέτες της αγοράς περιελάμβαναν τις vivo, Transsion, Xiaomi, Samsung και την Apple στην 1η θέση. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η Apple ξεπέρασε τη Samsung ως ηγέτης της αγοράς, αποσπώντας το 24% του μεριδίου αποστολών έναντι 17% της Samsung.


Φαίνεται ότι η σειρά iPhone 15 ήταν ο καταλύτης για την επιτυχία της Apple αυτή τη φορά, σύμφωνα με την Amber Liu, Research Manager της Canalys. Ωστόσο, η Liu προειδοποιεί ότι η Apple θα πρέπει να αναζητήσει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης της αγοράς για να διατηρήσει την πορεία της, καθώς η ζήτηση για αντικατάσταση high-end συσκευών εξομαλύνεται και η ανάπτυξη της Huawei θα προκαλέσει πονοκεφάλους στην εταιρεία στην αγορά της Κίνας.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, μια έκθεση από την Counterpoint υποστήριξε ότι θα δούμε μια βελτίωση 6% YoY στις πωλήσεις premium smartphone το 2023. Ενώ η Apple ήταν ηγέτης και σε αυτή την έκθεση, το μερίδιο αγοράς της Apple μειώθηκε κατά 4% και της Samsung αυξήθηκε κατά 1%.