Η HONOR εξηγεί την τεχνολογία εικόνας LOFIC του Magic6 Ultimate

15 Μαρτίου, 2024

Ο Li Kun της Honor ανακοίνωσε το λανσάρισμα του Honor Magic6 Ultimate Edition και του Honor Magic6 RSR Porsche Design, τα οποία διαθέτουν την νέα κάμερα Eagle Eye που βασίζεται στην τεχνολογία LOFIC.

Μάλιστα ο Li Kun, έδωσε μια λεπτομερή εξήγηση της “τεχνολογίας LOFIC”, η οποία σημαίνει Lateral Overflow Integration Capacitor.
Η βασική αρχή περιλαμβάνει την τοποθέτηση κάθε φωτοδιόδου στον αισθητήρα εικόνας του κινητού τηλεφώνου μέσα σε έναν πυκνωτή υψηλής πυκνότητας για τη συλλογή φωτοηλεκτρονίων που διαφορετικά θα μπορούσαν να υπερχειλίσουν λόγω κορεσμού. Αυτό αποτρέπει την υπερέκθεση, επιτρέποντας στα πλεονάζοντα φωτοηλεκτρόνια να ρέουν σε παρακείμενους πυκνωτές, διασφαλίζοντας ότι τα φωτεινά σημεία της σκηνής λαμβάνονται καλύτερα από τον αισθητήρα, με αποτέλεσμα πιο ρεαλιστικές σκηνές με φως και σκιές.

Επιπλέον, ο αισθητήρας εικόνας επιτυγχάνει ένα εξαιρετικά υψηλό δυναμικό εύρος 15EV κατηγορίας DSLR, ξεπερνώντας τους παραδοσιακούς αισθητήρες εικόνας κινητών τηλεφώνων κατά περισσότερο από 3 στοπ. Μάλιστα θα λέγαμε ότι ανταγωνίζεται στα ίσια ακόμη και εκείνον της ναυαρχίδας της SONY, της A7S3. Αυτό το υψηλότερο δυναμικό εύρος επιτρέπει στο κινητό τηλέφωνο να καταγράφει και να διατηρεί λεπτομέρειες τόσο σε περιοχές με έντονο φωτισμό όσο και σε σκοτεινές περιοχές, με αποτέλεσμα εικόνες που μοιάζουν πολύ με αυτό που βλέπει το ανθρώπινο μάτι.

Η τεχνολογία LOFIC αναπτύχθηκε αρχικά για χρήση στην αυτοκινητοβιομηχανία για συστήματα αυτόματης οδήγησης με ενσωματωμένη κάμερα, τα οποία συχνά αντιμετωπίζουν σκηνές υψηλής δυναμικής, όπως σήραγγες, πάρκινγκ και συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η Honor αναγνώρισε τις δυνατότητες αυτής της τεχνολογίας για τα συστήματα απεικόνισης κινητών τηλεφώνων και όπως φαίνεται έκανε εξαιρετική δουλειά στο να προσαρμόσει την τεχνολογία αυτή στα κινητά της.

Ωστόσο, η εφαρμογή της τεχνολογίας LOFIC σε αισθητήρες εικόνας κινητών τηλεφώνων έθεσε αρκετές προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου ενσωμάτωσης πυκνωτών υψηλής πυκνότητας σε μικρά εικονοστοιχεία και του τρόπου χειρισμού και αξιοποίησης των πληροφοριών εξαιρετικά υψηλού δυναμικού εύρους. Παρά τις προκλήσεις αυτές, η Honor απέδειξε την τεχνική εφικτότητα της τεχνολογίας LOFIC τα τελευταία δύο χρόνια, σχεδιάζοντας ένα σχήμα συστήματος που αξιοποιεί πλήρως τα πλεονεκτήματά της και επιτρέπει στη νέα σειρά Honor Magic6 να παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην απεικόνιση εικόνων με υψηλό δυναμικό εύρος.