Η HONOR περιγράφει με λεπτομέρειες το AI ‘Falcon Camera System’ του Magic6 Pro

7 Φεβρουαρίου, 2024

Η έκδοση του HONOR Magic6 Pro για την παγκόσμια αγορά θα κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια του φετινού Mobile World Congress στη Βαρκελώνη. Φυσικά η εταιρεία έχει ήδη αρχίσει να κάνει teasing σε διάφορα χαρακτηριστικά της συσκευής, και έτσι μετά την αντοχή στις χαμηλές θερμοκρασίες για την οποία σας έχουμε ήδη γράψει, τώρα μας διαφημίζει για την κάμερα και πιο ειδικά για το AI Falcon Camera System.

Η εταιρεία λέει ότι αυτό το τηλέφωνο έρχεται με μια σειρά από πρωτοποριακά χαρακτηριστικά. Η κύρια κάμερα περιλαμβάνει έναν προσαρμοσμένο αισθητήρα HDR με εξαιρετικά μεγάλο δυναμικό εύρος και ένα εξαιρετικά μεγάλο μεταβλητό διάφραγμα (f/1.4-f/2.0).

Επιπλέον, αυτό το smartphone έρχεται με έναν περισκοπικό τηλεφακό 180 megapixel. Αυτή η κάμερα προσφέρει οπτικό ζουμ 2,5x και αναμένεται να αποδίδει εξαιρετικά. Η τρίτη κάμερα είναι μια ultra wide μονάδα 50 megapixel με FoV 122 μοιρών. Αυτή φαίνεται να είναι η λιγότερο εντυπωσιακή από τις τρεις, αλλά φαίνεται καλή στα χαρτιά.

Η HONOR λέει ότι αυτό το τηλέφωνο “αξιοποιεί τη δύναμη της τεχνολογίας AI για να προσφέρει μια εξαιρετική εμπειρία φωτογραφίας”. Η HONOR έκανε βελτιώσεις στο δυναμικό εύρος, την ευαισθησία στο φως, και την απόδοση στις μακρινές λήψεις. Η εταιρεία χρησιμοποιεί έναν νέο Shape Memory Alloy (SMA) actuator, ο οποίος συνδυάζει λειτουργίες αυτόματης εστίασης και οπτικής σταθεροποίησης εικόνας. Η HONOR αναφέρει επίσης “κορυφαία ταχύτητα εστίασης στον κλάδο για κάθε περίπλοκο σενάριο λήψης”.

Αυτή η ρύθμιση της κάμερας έρχεται με τον αλγόριθμο Sport Portrait Algorithm, ο οποίος θα σας επιτρέψει να τραβήξετε λήψεις πορτραίτου με φυσικό εφέ bokeh ακόμη και σε σενάρια ταχείας κίνησης. Μάλιστα έχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι χησιμοποιεί ταυτόχρονα την κύρια και την τηλεφωτογραφική κάμερα για τέτοιου είδους λήψεις.

Η HONOR πιστεύει ότι μια απόσταση ζουμ μεταξύ 2,5x-10x “προτιμάται ιδιαίτερα από τους φωτογράφους”, και αυτό είναι αλήθεια, για τις περισσότερες λήψεις. Ως εκ τούτου, η HONOR “έχει κάνει σημαντικά βήματα για τη βελτίωση του τηλεφακού της” ο οποίος παρέχει 400% βελτίωση στην ανίχνευση του φωτός. Αυτό που είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον, η HONOR ισχυρίζεται ότι η κύρια κάμερα εδώ μπορεί να συλλάβει 22% περισσότερο φως από τον αισθητήρα 1 ίντσας IMX989 της Sony.

Η εταιρεία μοιράστηκε επίσης μερικές εικόνες που αναδεικνύουν τις δυνατότητες “sport photography”. Η HONOR συνεργάστηκε με την Cécilia Berder, μια γνωστή ξιφομάχο για τις λήψεις που βλέπετε εδώ.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε σε μερικές ημέρες όταν θα δούμε το νέο κινητό από κοντά στην Βαρκελώνη!