Σύντομα το Galaxy κινητό σου θα γίνει μια φανταστική web κάμερα για το PC

7 Φεβρουαρίου, 2024

Μπορεί οι κάμερες των κινητών να έχουν βελτιωθεί απίστευτα τα τελευταία χρόνια, αλλά οι κάμερες των laptop έχουν τα μαύρα τους τα χάλια. Τουλάχιστον στην συντριπτική τους πλειοψηφία. Μοναδική λύση για όσους δεν θέλουν να κάνουν βιντεοκλήσεις με την χειρότερη δυνατή ποιότητα εικόνας είναι οι λειτουργίες που επιτρέπουν να χρησιμοποιείς το smartphone ως κάμερα του υπολογιστή!

Η έκδοση Android της Google τον Δεκέμβριο του 2023, για παράδειγμα, εισήγαγε τη δυνατότητα μετατροπής του τηλεφώνου Pixel σε κάμερα για τον υπολογιστή σας, και ενώ η υλοποίηση της Google είναι απλή, δεν υποστηρίζει ασύρματη λειτουργία και προσφέρει μόνο βασικούς ελέγχους της κάμερας.

Στη CES 2024, η Samsung ανακοίνωσε μια συνεργασία με τη Microsoft που θα επιτρέπει στα τηλέφωνα Galaxy να χρησιμοποιούνται ως ασύρματες κάμερες για υπολογιστές Windows, με προηγμένα στοιχεία ελέγχου της κάμερας, όπως θόλωση φόντου και αυτόματο καδράρισμα. Η Samsung δεν μοιράστηκε πολλές πληροφορίες σχετικά με αυτό το νέο χαρακτηριστικό μέχρι σήμερα, αλλά οι γνωστοί άγνωστοι του διαδικτύου δεν μπορούσαν παρά να ξεθάψουν μερικές πληροφορίες.

Ο χρήστης του Reddit FragmentedChicken μας ενημέρωσε για την αναφορά αυτής της νέας λειτουργίας της κάμερας Phone Link στην κορεατική σελίδα προϊόντος για το Galaxy Book4 Pro. Σε μια υποσημείωση, αναφέρεται ότι αυτή η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε “Samsung Galaxy smartphones με το One UI 6.0 ή νεότερη έκδοση”. Αναφέρεται επίσης ότι αυτή η λειτουργία απαιτεί μια “συσκευή [της σειράς] Samsung Galaxy Book με One UI 6.0 ή νεότερη έκδοση και λειτουργικό σύστημα Windows 11 24H1”. Η Microsoft δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει τα Windows 11 24H1, αλλά η Samsung προβλέπει ότι “αυτή η υπηρεσία έχει προγραμματιστεί να είναι διαθέσιμη στο τέλος της 24ης Μαρτίου”, οπότε είναι πιθανό η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος των Windows να έρθει περίπου εκείνη την εποχή.

Η Samsung δεν έχει μοιραστεί ακόμη ένα demo της νέας λειτουργίας της κάμερας Phone Link αλλά είναι σαφές ότι θα λειτουργεί ασύρματα. Θα μπορείτε επίσης να εναλλάσσεστε μεταξύ της μπροστινής και της πίσω κάμερας, να διακόπτετε το βίντεο ανά πάσα στιγμή ή να εφαρμόζετε διάφορα εφέ κάμερας. Η Samsung επιβεβαίωσε ότι θα υποστηρίζονται το θόλωμα φόντου και το αυτόματο καδράρισμα, αλλά μια προηγούμενη διαρροή υποδηλώνει ότι θα υποστηρίζονται επίσης εφέ όπως ρετουσάρισμα προσώπου, νύχτα, soft focus, HDR και σταθεροποίηση.

Ας ελπίσουμε ότι η Samsung και η Microsoft θα μας φέρουν την κατάλληλη εναλλακτική λύση για την μετριότατη κάμερα του laptop μας.