Η Huawei αναβαθμίζει την τεχνολογία μεταβλητού διαφράγματος για τη σειρά P70

17 Φεβρουαρίου, 2024

Η παρουσίαση της σειράς Huawei P70 έρχεται τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και η εταιρεία φαίνεται θα ενισχύσει τις δυνατότητες της νέας ναυαρχίδας της με μια αναβαθμισμένη τεχνολογία μεταβλητού διαφράγματος.

Σύμφωνα με τον αναλυτή @DirectorShiGuan, η Huawei παρουσίασε πρόσφατα μια ολοκαίνουργια τεχνολογία μεταβλητού διαφράγματος, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σειρά P70. Η τεχνολογία εμφανίστηκε σε μια νέα πατέντα και δείχνει σημαντικές αναβαθμίσεις.

Εξετάζοντας την εικόνα της πατέντας, παρατηρούμε μεγαλύτερο μέγεθος, διαφορετικό τρόπο λειτουργίας και διαφορετική εμφάνιση από την προηγούμενη γενιά. Εδώ, το μεταβλητό διάφραγμα περιλαμβάνει μια σταθερή βάση, έναν περιστρεφόμενο βραχίονα και ένα ρυθμιζόμενο διάφραγμα. Ο περιστρεφόμενος βραχίονας έχει περιβάλει ολόκληρο τον μηχανισμό. Εκτός αυτού, το μεταβλητό διάφραγμα διαθέτει πτερύγια Μ που καλύπτουν εντελώς το κενό μετάδοσης του φωτός.

 

 

Όλα αυτά τα πτερύγια συνδέονται περιστροφικά με τη σταθερή βάση και συνδέονται με το περιστρεφόμενο υποστήριγμα με ολισθαίνοντα τρόπο. Βλέποντας τον νέο μηχανισμό είναι εύκολο να καταλάβεις ότι η ακρίβεια του διαφράγματος βελτιώνεται σημαντικά, κάτι που σίγουρα θα φέρει μεγάλη βελτίωση στην ποιότητα της εικόνας.

Το μεταβλητό διάφραγμα ήρθε με το Mate 50, και βελτιώθηκε σημαντικά με την σειρά P60. Είναι λογικό λοιπόν να πιστεύουμε ότι ο νέος μηχανισμός θα βρει τον δρόμο του προς την επόμενη ναυαρχίδα της Huawei, δηλαδή το P70. Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν το νέο σύστημα είναι όντως έτοιμο καθώς η παρουσίαση της σειράς P70 είναι αρκετά κοντά.

Πηγή