Η Apple σταματάει την εξέλιξη του δικού της foldable γιατί θεωρεί τις οθόνες αναξιόπιστες

17 Φεβρουαρίου, 2024

Λίγες ημέρες πριν οι πληροφορίες έλεγαν ότι ένα αναδιπλούμενο iPhone ετοιμάζεται πυρετωδώς από την Apple, και ότι το iPhone αυτό θα έχει την σχεδίαση του Galaxy Z Flip της Samsung.

Μάλιστα παρόλο που η Apple είχε ανησυχίες σχετικά με την ανθεκτικότητα και τη χρησιμότητα μιας τέτοιας συσκευής, φέρεται να συναντήθηκε με έναν κατασκευαστή από την Ασία για να συζητήσει την παραγωγή εξαρτημάτων για δύο αναδιπλούμενα μοντέλα iPhone.

Σήμερα, ο μπλόγκερ τεχνολογίας Fixed Focus Digital, δήλωσε ότι η Apple σταμάτησε την ανάπτυξη ενός αναδιπλούμενου iPhone λόγω προβλημάτων με την αξιοπιστία της οθόνης.

Η ανάρτηση στο Weibo αναφέρει ότι η Apple κάνει reverse engineering στα foldable κινητά άλλων κατασκευαστών και τουλάχιστον ένα από τα πρωτότυπα που έφτιαξε χρησιμοποίησε μια οθόνη της Samsung. Η οθόνη αυτή παρουσίασε προβλήματα μετά από μερικές ημέρες, κάτι που οδήγησε την Apple να σταματήσει την εξέλιξη ενός foldable iPhone, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί μια πιο ανθεκτική οθόνη που θα μπορούσε να ανταποκριθεί στα υψηλά πρότυπα της Apple.
Ωστόσο, οι πληροφορίες δεν αναφέρουν το αν η Apple εγκαταλείπει και το φημολογούμενο foldable iPad.

Πρόσφατα, το The Elec ανέφερε ότι για την 20ή επέτειο του iPhone το 2027, η Apple εξετάζει την κυκλοφορία ενός foldable iPad για να αντικαταστήσει το iPad mini 8,3 ιντσών.
Οι πληροφορίες αλλάζουν ώρα με την ώρα, και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το αν τελικά θα μπει στην αρένα των αναδιπλούμενων και η Apple.