Η Meizu εγκαταλείπει τα smartphones και προχωρά στην ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης

19 Φεβρουαρίου, 2024

Σε μια απροσδόκητη κίνηση η Meizu ανακοίνωσε την απόφασή της να στραφεί εξ ολοκλήρου προς την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI). Η επίσημη δήλωση της εταιρείας αποκάλυψε ότι η Meizu θα σταματήσει την ανάπτυξη smartphones, επιλέγοντας αντ’ αυτού να επικεντρωθεί αποκλειστικά σε έργα που έχουν να κάνουν με την τεχνητή νοημοσύνη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Meizu βλέπει την AI ως το μέλλον της τεχνολογίας και στοχεύει να ηγηθεί της προσπάθειας σε αυτόν τον τομέα. Αυτή η στρατηγική στροφή θα περιλαμβάνει μια συνολική αναδιοργάνωση του οικοσυστήματος της Meizu, συμπεριλαμβανομένης της ανακατασκευής του λειτουργικού της συστήματος, Flyme OS, ώστε να ενσωματώσει απρόσκοπτα την AI. Μία από τις βασικές πτυχές της στρατηγικής AI της Meizu είναι η συνεργασία. Η εταιρεία σχεδιάζει να συνεργαστεί με παγκόσμιους «παίκτες» και οργανισμούς AI όπως η OpenAI, για να αξιοποιήσει τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία.

Εξηγώντας τα μελλοντικά της σχέδια η Meizu έχει μιλήσει για την κυκλοφορία έξι προϊόντων με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Αυτό περιλαμβάνει την παρουσίαση της πρώτης AI Device το 2024, ακολουθούμενη από νέες εκδόσεις και βελτιώσεις τα επόμενα χρόνια, με αποκορύφωμα την κυκλοφορία μιας AI Device PRO το 2026.
Η ανακοίνωση της Meizu διευκρινίζει ότι τα τρέχοντα έργα ανάπτυξης, δηλαδή τα Meizu 21 PRO, Meizu 22 και Meizu 23, θα σταματήσουν καθώς η εταιρεία μετατοπίζει την εστίασή της αποκλειστικά στο AI. Παρά το γεγονός ότι βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, αυτά τα concept smartphones δεν θα προχωρήσουν πλέον, σηματοδοτώντας μια αποφασιστική στροφή από την παραδοσιακή κατασκευή κινητών τηλεφώνων προς το πεδίο της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Η Meizu διαβεβαιώνει τους πελάτες της ότι οι υπάρχουσες υπηρεσίες και τα προϊόντα θα παραμείνουν ανεπηρέαστα κατά τη διάρκεια της μεταβατικής περιόδου. Αυτό περιλαμβάνει δημοφιλείς προσφορές όπως τα Flyme OS, Flyme Auto, Flyme AR, MYVU, PANDAER και Boundless Intelligence. Επιπλέον, η Meizu δεσμεύεται να συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη για τα smartphones της, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες θα μπορούν να βασίζονται στις συσκευές τους για τα επόμενα χρόνια.

Η απόφαση της Meizu να προχωρήσει στο “All in AI” σηματοδοτεί μια σημαντική καμπή στον κλάδο της τεχνολογίας και μια αναπάντεχη πρωτιά για τον κλάδο. Μένει να δούμε το αν και άλλοι κατασκευαστές θα ακολουθήσουν τα χνάρια της Meizu.

Πηγή