Η HUAWEI επιστρέφει δυναμικά με τα δικά της chipset

17 Μαΐου, 2023

Οι κυρώσεις κατά της Huawei δεν ήταν ότι καλύτερο για την εταιρεία καθώς την εμπόδισαν να συνεργαστεί με αμερικανικές εταιρείες και το αντίστροφο, πράγμα που σημαίνει ότι έχασε την δυνατότητα χρήσης αμερικανικής τεχνολογίας και την εμπόδισε και να παράγει διάφορα εξαρτήματα όπως τα custom chips.

Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει φέτος, διότι σύμφωνα με μια αναφορά από το Weibo, φαίνεται ότι η Huawei είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει μια δυναμική επιστροφή φέτος. Η εταιρεία φημολογείται ότι θα λανσάρει νέα chipsets Ascend, Kunpeng, Tiangang και Balong και αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους το δεύτερο εξάμηνο του 2023. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι τα chip αυτά δεν είναι για κινητά αλλά για servers, 5G και AI.

Ενώ η σκηνή των custom chipset έχει πολλούς παίκτες, αυτό που το κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι να δούμε πώς η Huawei θα μπορούσε να έχει βρει τις δικές της λύσεις παρά τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον της. Για παράδειγμα, τα τηλέφωνα της Huawei ως γνωστόν τα τελευταία χρόνια δεν έχουν 5G, καθώς η τεχνολογία και οι πατέντες πίσω από την τεχνολογία αποτελούν μέρος των κυρώσεων, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν η Huawei κατάφερε να αναπτύξει κάτι δικό της κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε και άλλες κινεζικές εταιρείες να συνεργάζονται με την Huawei στον τομέα αυτό ως δικλείδα ασφαλείας σε περίπτωση που βρεθούν και αυτές στο στόχαστρο της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

ΠΗΓΗ

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R