Η TCL παρουσιάζει τις σειρές τηλεοράσεων Q και S για το 2023

17 Μαΐου, 2023

Η TCL είναι γνωστή για τα τηλέφωνα της, αλλά και για τις εξαιρετικές value for money τηλεοράσεις της που κάνουν φανταστικές πωλήσεις ακόμη και σε απαιτητικές αγορές όπως αυτή των ΗΠΑ.

Αν ψάχνετε λοιπόν για την επόμενη smart TV σας, τότε ίσως σας ενδιαφέρει να μάθετε ότι η TCL ανακοίνωσε μια σειρά από νέες τηλεοράσεις που θα είναι μέρος του νέου lineup 2023 της εταιρείας. Αυτό θα περιλαμβάνει συσκευές που θα ανήκουν στις σειρές τηλεοράσεων Q και S, όπου η σειρά Q θα εστιάζει περισσότερο στη χρήση πάνελ QLED, ενώ η σειρά S θα περιλαμβάνει μερικές πιο προσιτές εναλλακτικές λύσεις.

Στη σειρά τηλεοράσεων TCL Q για το 2023, βρίσκουμε την Q6, η οποία θα είναι το βασικό μοντέλο με πάνελ QLED και σύστημα οπίσθιου φωτισμού LED “High Brightness”. Θα υποστηρίζει φυσικά πρωτόκολλα HDR, όπως Dolby Vision, HDR10+ αλλά και AMD FreeSync. Υπάρχει μια νέα λειτουργία Game Accelerator που μπορεί να αυξήσει τον προεπιλεγμένο ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz, αν και αυτό θα γίνει εις βάρος της ανάλυσης 4K της τηλεόρασης.

Επόμενο είναι το μοντέλο Q7, το οποίο είναι ελαφρώς πιο ακριβό και διαθέτει μέγιστη φωτεινότητα 1.000 nits. Και αυτή η τηλεόραση διαθέτει εγγενή ρυθμό ανανέωσης 120Hz και με τη λειτουργία Game Accelerator μπορεί να ανεβάσει την συχνότητα ακόμη και στα 240Hz. Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι το μοντέλο QM8, το οποίο είναι η ναυαρχίδα η οποία διαθέτει 2.300 dimming zones και μέγιστη φωτεινότητα 2.000 nits. Υπάρχει επίσης ενσωματωμένο δυνατό και ποιοτικό υπογούφερ και υποστήριξη για WiFi 6.

Για όσους θέλουν κάτι πιο προσιτό, υπάρχουν τα μοντέλα S3 και S4, το πρώτο από τα οποία έχει ανάλυση 1080p, ενώ το δεύτερο υποστηρίζει 4K. Υπάρχει επίσης υποστήριξη για Dolby Vision, λειτουργία low latency για τους gamers και DTS Virtual: X.