Η Microsoft φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη του Bing στην οθόνη του κινητού μας

17 Μαΐου, 2023

Ο πόλεμος της τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ της Microsoft και της Google συνεχίζεται, αλλά η Microsoft είναι αυτή που ανακοίνωσε νέα χαρακτηριστικά στο νέο Bing AI. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα έρθουν στο Bing τόσο για κινητά όσο και για υπολογιστές.

Σήμερα, η Microsoft ανακοίνωσε στο blog της ότι θα κυκλοφορήσει μια συλλογή νέων χαρακτηριστικών τα οποία θα βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία Bing. Τα εν λόγω χαρακτηριστικά θα φέρουν βίντεο, κάρτες γνώσης, γραφήματα, καλύτερη μορφοποίηση και δυνατότητες social sharing στο Bing Chat.

Μία από τις πολλές ενημερώσεις θα είναι ένα widget του Bing Chat για το τηλέφωνo το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο για Android όσο και για iOS και θα επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στο Bing AI απευθείας από την αρχική οθόνη. Η Microsoft λέει ότι θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που ανακοίνωσε η Microsoft είναι οι cross-platform συνομιλίες. Αυτή η λειτουργία, η οποία σύμφωνα με τη Microsoft είναι διαθέσιμη από σήμερα, επιτρέπει στους χρήστες να ξεκινήσουν μια συζήτηση στο Bing στην επιφάνεια εργασίας και να συνεχίσουν αυτή τη συζήτηση στο κινητό και το αντίστροφο. Επιπλέον, η εταιρεία προσπαθεί να αυξήσει των αριθμό των χωρών όπου είναι διαθέσιμη η φωνητική εισαγωγή ενώ και ο αριθμός των υποστηριζόμενων γλωσσών έχει επίσης αυξηθεί. Για να μην μείνει πίσω, ο Edge στο κινητό λαμβάνει επίσης μια ενημέρωση. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιήγησης θα αποκτήσει contextual chat. Η Microsoft αναφέρει ότι αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν ερωτήσεις στο Bing Chat σχετικά με την ιστοσελίδα που προβάλλεται αυτή τη στιγμή ή να βλέπουν μια σύνοψη της ιστοσελίδα. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να επιλέγουν κείμενο και να ζητούν από το Bing να παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το θέμα.

Υπήρξε επίσης αναφορά σε ενημερώσεις που έρχονται στο Skype και το Swiftkey. Αυτή η ανακοίνωση έρχεται μετά τις ειδήσεις σχετικά με την εργασία της Google πάνω στο δικό της widget Bard. Ωστόσο, σε αντίθεση με το widget της Microsoft, το widget της Google πιστεύεται ότι θα είναι αποκλειστικά για τα κινητά Pixel.