Η Huawei θέλει να πάει την κυρτή οθόνη στο επόμενο επίπεδο, και τα πρώτα renders είναι εντυπωσιακά

24 Αυγούστου, 2021

Μπορεί οι κυρτές οθόνες να ανήκουν στα trends του παρελθόντος, αλλά όπως φαίνεται η Huawei συνεχίζει να πιστεύει σε αυτές και δουλεύει επάνω σε νέες φόρμες και λύσεις!

Το γνωστό LetsGoDigital κατάφερε να ξετρυπώσει άλλη μια πατέντα της Huawei η οποία δείχνει μια συσκευή με οθόνη η οποία καταλαμβάνει την πρόσοψη αλλά και τις πλευρές.

Επάνω στα πλευρικά σημεία της οθόνης υπάρχουν και επιφάνειες αφής οι οποίες αντικαθιστούν τα φυσικά πλήκτρα. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Huawei να προσπαθεί κάτι παρόμοιο μιας και στο Mate 30 Pro δεν υπήρχε πλήκτρο έντασης του ήχου και ο χειρισμός γινόταν με διπλό πάτημα της κυρτής οθόνης.

Ποια είναι όμως τα πλεονεκτήματα της υπέρ κυρτής οθόνης που βλέπουμε στην πατέντα αυτή; Πρώτα από όλα τα πλήκτρα αφής μπορούν να προγραμματιστούν ώστε να εκτελούν πολλές και διάφορες εντολές, σε αντίθεση με τα μηχανικά πλήκτρα που είναι περιορισμένα. Έπειτα ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα πλήκτρα και από τις δύο πλευρές, κάτι που θα ικανοποιήσει δεξιόχειρες και αριστερόχειρες.

Τα πλαινά πλήκτρα αφής είναι επίσης ονειρικά για τους gamers οι οποίοι θα μπορούν να έχουν επιπλέον triggers μετατρέποντας έτσι το κινητό τους σε μια φορητή κονσόλα!
Τέλος μην ξεχνάμε και το αισθητικό κομμάτι καθώς το κινητό είναι απλά φανταστικό όταν το κοιτάς από τις πλευρές του.

Για τα αρνητικά δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη. Μια πιθανή πτώση της συσκευής είναι απλά εφιάλτης καθώς θα καταστρέψει κυριολεκτικά όλη την οθόνη!

Ουδείς γνωρίζει αν η οθόνη αυτή θα χρησιμοποιηθεί σε κάποιο νέο κινητό της Huawei, αλλά αν έπρεπε να μαντέψουμε θα λέγαμε ότι ο πιο σοβαρός υποψήφιος είναι το επόμενο Mate 50 που λογικά βρίσκεται στα σκαριά.