Η Xiaomi βάζει στο συρτάρι το brand “Mi” μετά από αρκετά χρόνια και πραγματικά δεν μας στεναχωρεί καθόλου

24 Αυγούστου, 2021

Η Xiaomi έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες στην αγορά των κινητών τηλεφώνων καταφέρνοντας μάλιστα μέσα στο 2021 να ξεπεράσει τους μόνιμους κατοίκους του «ρετιρέ» Samsung και Apple.

Αυτό το κατάφερε με σοβαρή δουλειά, μπόλικη τεχνολογία αλλά και έναν καταιγισμό από ποιοτικές value for money συσκευές που παρουσίασε τους τελευταίους μήνες στην αγορά.
Κατά την γνώμη μου στην επιτυχία αυτή βοήθησε ιδιαίτερα και ο διαχωρισμός των κατηγοριών των συσκευών κάτι που έκανε τα πράγματα απλούστερα για τους καταναλωτές.
Έτσι οι κορυφαίες συσκευές είχαν μπροστά τους το «Mi», οι πιο value for money προτάσεις το «Redmi» ενώ οι νεανικές affordable gaming συσκευές το «POCO». Πόσο πιο απλό να στο κάνει δηλαδή η Xiaomi;

Η παρουσίαση του νέου Mix 4 μερικές εβδομάδες πριν όμως μας έδειξε ότι η Xiaomi θέλει να κάνει κάποιες αλλαγές. Έτσι για πρώτη φορά το «Mi» εξαφανίστηκε από την επίσημη ονομασία της συσκευής. Στην αρχή όλοι πιστέψαμε ότι η Xiaomi ήθελα απλά να διαχωρίσει και τα κινητά της σειράς Mix από τα απλά Mi, αλλά οι πληροφορίες μας λένε ότι το αγαπημένο «Mi» πηγαίνει προς συνταξιοδότηση.

Η κίνηση αυτή δείχνει ότι η εταιρεία θέλει να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στο όνομα Xiaomi. Τώρα θα μου πείτε, γιατί μέχρι σήμερα δεν ήξερες ότι αγόραζες κινητό της Xiaomi;
Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά καθώς μπορώ να θυμηθώ αρκετές συζητήσεις με γνωστούς και φίλους, και στην ερώτησή ποιο κινητό αγόρασες οι απαντήσεις ήταν «Ένα Mi 10 Pro ή το Mi 10 Lite». Σχεδόν πάντα η λέξη «Xiaomi» ήταν συμπληρωματική. Αυτό λοιπόν θέλει να σταματήσει η κινεζική εταιρεία και είμαστε μαζί της.