Η Huawei τρίτη στην παγκόσμια αγορά premium τηλεφώνων το πρώτο τρίμηνο του 2024

8 Ιουνίου, 2024

Η Huawei διατηρεί την τρίτη θέση στην παγκόσμια αγορά premium τηλεφώνων το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με νέα έκθεση της Canalys. Η έκθεση αυτή αφορά τις πωλήσεις των high-end smartphones (600 δολάρια και άνω) τόσο για την παγκόσμια όσο και για την κινεζική αγορά.

Η Canalys υπογραμμίζει την ανάπτυξη των τηλεφώνων AI, των premium/5G συσκευών και των foldable συσκευών. Μεταξύ των κορυφαίων τεχνολογικών προμηθευτών, η Huawei κατέλαβε την τρίτη θέση στην παγκόσμια αγορά premium τηλεφώνων το 1ο τρίμηνο του 2024 με μερίδιο αγοράς 6% και πρόοδο 67% σε ετήσια βάση. Στην πατρίδα της, η εταιρεία εξασφάλισε τη δεύτερη θέση με μερίδιο 26% μονάδων και 67% YoY πρόοδο.

Η Huawei τα πηγαίνει επίσης περίφημα στην κατηγορία των foldable συσκευών ξεπερνώντας ακόμη και την Samsung.

Η Apple βρίσκεται στην πρώτη θέση για τις αποστολές premium τηλεφώνων αξίας 600 δολαρίων ή άνω στην παγκόσμια αγορά. Παρά το μερίδιο αγοράς 60% όμως έχει ενδιαφέρον ότι η εταιρεία έπεσε στο 11% σε ετήσια βάση. Η Samsung άρπαξε την δεύτερη θέση με παγκόσμιο μερίδιο αγοράς 25% καθώς και αύξηση 29% στην ετήσια ανάπτυξη σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η Google και η Honor βρίσκονται στην τέταρτη (3% μερίδιο αγοράς) και πέμπτη (2% μερίδιο αγοράς) θέση αντίστοιχα.
Η Canalys προβλέπει επίσης ότι η παγκόσμια αγορά smartphone θα πουλήσει πιθανότατα πάνω από 1,18 δισεκατομμύρια μονάδες. Ο τομέας της τεχνητής νοημοσύνης από την άλλη πλευρά θα επιτρέψει σε εταιρείες όπως η Apple να στείλουν 5,7 εκατομμύρια μονάδες με μερίδιο αγοράς 48% φέτος.
Η Xiaomi έχει ήδη αποστείλει 1,6 εκατομμύρια τηλέφωνα AI στην Κίνα, ενώ οι Vivo, OPPO και Honor ακολουθούν τη σειρά με μερίδιο αγοράς 13%, 11% και 10% αντίστοιχα.

Η αγορά τηλεφώνων 5G συνεχίζει την άνοδο της και θα μπορούσε να αυξήσει την αποστολή συσκευών κατά 67% φέτος, αυξάνοντας τον αριθμό αυτό στο 86% το 2028. Η παγκόσμια αγορά των foldables μπορεί επίσης να δει αύξηση 5,3 εκατομμυρίων μονάδων στις αποστολές από το 2024 έως το 2028.

(Πηγή – Canalys)

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R