Η Huawei ξεκινά δοκιμές στους αισθητήρες Sony IMX 989 και Omnivision OV50H για τη ναυαρχίδα P70

9 Δεκεμβρίου, 2023

Ο tipster @DigitalChatStation ανέβασε δύο ενδιαφέρουσες αναρτήσεις στο Weibo. Η πρώτη αποκαλύπτει ότι η Huawei έχει αρχίσει να δοκιμάζει τους κορυφαίους αισθητήρες IMX 989 και Omnivision OV50H για τη σειρά P70.

Εν τω μεταξύ, η δεύτερη ανάρτηση αναφέρει ότι τα high-end μοντέλα της σειράς P70 θα διαθέτουν ένα κορυφαίο σύστημα κύριας κάμερας με εξελιγμένα οπτικά. Όχι ότι περιμέναμε κάτι λιγότερο δηλαδή από το κορυφαίο φωτογραφικό κινητό της Huawei.

Αισθητήρας κάμερας Sony IMX 989
Ο IMX 989 τώρα πια είναι γνωστή μονάδα, και πρόκειται για έναν αισθητήρα μεγέθους 1 ίντσας ο οποίος διαθέτει υψηλό δυναμικό εύρος για να επιτρέπει καλύτερη απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Επιπλέον, προσφέρει και ιδιαίτερα ακριβή αναπαραγωγή χρωμάτων στις εικόνες. Παρά τα εξαιρετικά του χαρακτηριστικά ο αισθητήρας αυτός έχει και μικρές διαστάσεις. Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του αισθητήρα είναι η συστοιχία χρωματικών φίλτρων Quad Bayer, η οποία βελτιώνει σημαντικά την ευαισθησία στο φως και μειώνει το θόρυβο.
Τέλος ενσωματώνει και ένα σύστημα phase detection Octa-PD για καλύτερες και ταχύτερες δυνατότητες αυτόματης εστίασης.

Фото: OmniVision

Omnivision OV50H
Ερχόμενος στον επόμενο αισθητήρα, ο OV50H είναι ένας αισθητήρας εικόνας υψηλής ανάλυσης 50 megapixel και είναι γνωστός για τις επιδόσεις του σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Ο αισθητήρας διαθέτει pixel 1,2 μm σε οπτικό φορμά 1/1,3 ιντσών. Υποστηρίζει βίντεο 12,5MP στα 120 fps και έχει υψηλό δυναμικό εύρος (HDR). Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο πρώτος αισθητήρας που διαθέτει τόσο οριζόντια όσο και κάθετη quad phase detection.