Η κάμερα σε κινητό πρώτο θέμα του BBC το 2001

9 Φεβρουαρίου, 2024

Οι γεννημένοι μετά το 2000 μεγάλωσαν σε έναν κόσμο γεμάτο έξυπνα κινητά και απίθανες εφαρμογές. Και όμως, υπήρχε μια εποχή που το μόνο που μπορούσαν να κάνουν τα κινητά είναι τηλεφωνικές κλήσεις, να στέλνουν SMS και φυσικά να παίζουν το αγαπημένο φιδάκι!

Έξι ολόκληρα χρόνια πριν εμφανιστεί το πρώτο iPhone λοιπόν οι κατασκευαστές κινητών προσπάθησαν να διευρύνουν τα όρια του τι μπορούσε να κάνει ένα κινητό τηλέφωνο. Η απάντηση ήρθε με την ενσωματωμένη κάμερα η οποία θα επέτρεπε στους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες και φυσικά να τις στέλνουν σε φίλους και γνωστούς καταναλώνοντας φυσικά περισσότερα data και πληρώνοντας μεγαλύτερους λογαριασμούς!

Η νέα αυτή καινοτομία έγινε πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όσους δεν έχουν δει έναν κόσμο χωρίς smartphones να δουν ένα από τα πρώτα ρεπορτάζ του BBC για το πρώτο κινητό με ενσωματωμένη κάμερα!

Σύμφωνα με τον ρεπόρτερ του BBC

“Φέρνει μια εντελώς νέα διάσταση στη βιομηχανία κινητών τηλεφώνων, επιτρέποντας στους ανθρώπους να τραβούν εικόνες, να τις στέλνουν και για τους ανθρώπους να λαμβάνουν όχι μόνο έγχρωμες εικόνες αλλά και κείμενο και ήχο – ως μήνυμα”.

Φυσικά τα πρώτα κινητά είχαν κάμερες με ανάλυση 0.3 megapixels και εντελώς υποτυπώδεις λειτουργίες. Παρόλα αυτά, ο κόσμος αγκάλιασε την νέα αυτή λειτουργία και μέσα σε 2 περίπου χρόνια είχαν πουληθεί περισσότερα από 80 εκατομμύρια συσκευές!

Δείτε λοιπόν αυτό το ιστορικό ρεπορτάζ, και απλά αναλογιστείτε πως θα είναι τα κινητά μας σε 23 χρόνια από σήμερα!