Το Aegon’s Conquest είναι prequel του House of the Dragon, το οποίο είναι prequel του Game of Thrones

9 Φεβρουαρίου, 2024

Το Game of Thrones είναι πιθανό να γυρίσει και πάλι πίσω στο χρόνο. Ενώ πολλά άλλα spinoffs της επιτυχημένης σειράς του HBO βρίσκονται σε διάφορα στάδια φημολογίας και ανάπτυξης, ένα από αυτά μόλις έκανε ένα μεγάλο βήμα προς το στάδιο της υλοποίησης του. Πρόκειται για μια σειρά prequel που είχε συζητηθεί στο παρελθόν και ακολουθεί την κατάκτηση του Westeros από τον Aegon, ένα γεγονός που λαμβάνει χώρα περίπου 100 χρόνια πριν από το House of the Dragon και 300 χρόνια πριν από το Game of Thrones. Η σειρά αυτή λοιπόν απέκτησε καινούργιο σεναριογράφο!

Το The Hollywood Reporter ανακοίνωσε την είδηση ότι ο Mattson Tomlin, ο οποίος συνυπέγραψε το επερχόμενο The Batman Part II, υπέγραψε για τη σειρά. Τι σημαίνει αυτό ακριβώς; Δεν είναι ξεκάθαρο. Αλλά η προσθήκη ενός απαιτητικού σεναριογράφου όπως ο Tomlin αφήνει πολλές υποσχέσεις.

Όσο για το τι περιλαμβάνει το “Aegon’s Conquest”, είναι κατά κάποιο τρόπο η πεμπτουσία της ιστορίας του Game of Thrones. Ο Aegon Targaryen, γνωστός και ως Aegon I, γνωστός και ως Aegon the Conquerer, “είχε ένα όραμα των White Walkers να εισβάλλουν στην ήπειρο, κάτι που τον ώθησε να συγκεντρώσει την οικογένειά του και τους δράκους για να ενώσει το Westeros ώστε να είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει την απειλή. Ο Aegon μάλιστα ήταν αυτός που έφτιαξε τον Σιδερένιο Θρόνο από όλα τα σπαθιά των ηττημένων εχθρών του.

Οι πληροφορίες λένε ότι η σειρά αυτή εξετάζεται ως μια πιο “back to basics” προσέγγιση στο σύμπαν του George R.R. Martin. Κάτι που ίσως σημαίνει λίγο λιγότερο “οικογενειακό δράμα” και περισσότερο “ιπτάμενα τέρατα και εκατόμβες νεκρών”.