Η κινεζική BYD πλησιάζει την Tesla σε πωλήσεις

3 Ιουλίου, 2024

Ο κορυφαίος κατασκευαστής EV της Κίνας, η BYD, πλησιάζει την Tesla σε πωλήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία πωλήσεων που δημοσίευσε το Reuters. Η εταιρεία σημείωσε αύξηση 21% στις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου κάτι που μεταφράζεται σε 426.039 EV από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, δηλαδή μόλις 12.000 οχήματα λιγότερα από τις εκτιμώμενες παραδόσεις της Tesla για την ίδια χρονική περίοδο. Αυτό τοποθετεί την BYD σε τροχιά για να ανέβει στην πρώτη θέση σύντομα.

Η Tesla μόλις ανακοίνωσε μείωση των παραδόσεων κατά πέντε τοις εκατό για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, η οποία είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία βιώνει δύο συνεχόμενα τρίμηνα πτώσης. Αναλυτές όπως η Barclays προέβλεπαν ακόμη πιο απότομη πτώση, οπότε αυτά είναι (κατά κάποιο τρόπο) καλά νέα για την εταιρεία.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην πτώση της Tesla, αλλά ο μεγαλύτερος είναι πιθανότατα το γεγονός ότι φαίνεται να έχει φρενάρει τα σχέδια της για την παρουσίαση πιο οικονομικών και value for money οχημάτων.
Από την άλλη τα αυτοκίνητα της BYD είναι πραγματικά φτηνά, με το Seagull που κυκλοφόρησε πρόσφατα να ξεκινά από μόλις 10.000 δολάρια. Βέβαια, μην περιμένετε τα αυτοκίνητα της BYD να φτάσουν και στα χέρια μας σε αυτές τις φανταστικές τιμές, καθώς η πολιτική τόσο της Ευρώπης όσο και της Αμερικής είναι να ανεβάσουν τους δασμούς ώστε να μην εξαφανιστούν από προσώπου γης τα πιο ακριβά εγχώρια οχήματα.
Χαμένος όπως πάντα είναι μόνο ο καταναλωτής ο οποίος υποχρεώνεται να πληρώσει πιο ακριβά κάτι πραγματικά φτηνό.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R