Η Lenovo πιστεύει ότι μπορεί να γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών

22 Ιανουαρίου, 2024

Η κινεζική Lenovo ποντάρει πολλά στη θυγατρική της Motorola την οποία αγόρασε από τη Google το 2014 για να ανταγωνιστεί τις Samsung και Apple. Με την πάροδο των ετών, έχει τοποθετηθεί ως ένας από τους βασικούς παίκτες στην κατηγορία των smartphones, αλλά τα καλύτερα όπως φαίνεται έρχονται. Τουλάχιστον έτσι πιστεύει ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος & πρόεδρος (διεθνείς αγορές) του ομίλου Lenovo, Matthew Zielinski, ο οποίος στοιχηματίζει ότι η Motorola θα γίνει ο τρίτος μεγαλύτερος παίκτης smartphone στον κόσμο.

“Θα στοιχημάτιζα έναν μισθό ότι σε τρία χρόνια θα είμαστε το νούμερο τρία σε όλο τον κόσμο”, δήλωσε ο Matthew Zielinski στο CNBC. Αυτή τη στιγμή, η Motorola και η Lenovo κατέχουν μαζί περίπου το 4% της παγκόσμιας αγοράς smartphone, σύμφωνα με την Counterpoint Research (μέσω του CNBC). Παρόλο που αυτό δεν ακούγεται πολύ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Motorola η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στις ΗΠΑ. Ο Zielinski εξήγησε ότι η Lenovo έχει ένα σχέδιο για να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της σε διάφορα μέρη του κόσμου. Θέλουν να συνεχίσουν να αυξάνονται σταθερά μέχρι να φτάσουν σε μερίδιο αγοράς 10% σε συγκεκριμένες περιοχές.

Αγορά κλειδί για την Lenovo φαίνεται να είναι η Ινδία. Η Samsung είναι αυτή τη στιγμή η πιο δημοφιλής μάρκα smartphone στην Ινδία, σύμφωνα με την Counterpoint Research, ακολουθούμενη στενά από τις Xiaomi, Vivo, realme, OPPO κ.λπ. Εκτός από τη Samsung, η Xiaomi και άλλοι εισήλθαν στην Ινδία πριν από περίπου μια δεκαετία.
Η Motorola είχε ήδη καταφέρει να φτάσει στη χώρα της Νότιας Ασίας και η κληρονομιά της τη βοήθησε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών. Παρά τις αλλαγές με την πάροδο των ετών, οι Ινδοί εξακολουθούν να συνδέουν τη Motorola με τη φήμη που απέκτησε τη δεκαετία του ’90, δίνοντας μεγαλύτερη σημασία στην ίδια τη μάρκα παρά στην τρέχουσα ιδιοκτησία της.

Έτσι, η Ινδία θα μπορούσε να είναι ένα ασφαλές στοίχημα για τη Motorola. Ο Zielinski ανέφερε επίσης, στην έκθεση, ότι η Lenovo μπορεί να αυξήσει την παραγωγή στο Pondicherry της Ινδίας. Πρόσθεσε: “Έχουμε σημαντικές συνομιλίες με την ινδική κυβέρνηση και σχεδιάζουμε επίσης να κατασκευάσουμε περισσότερα πράγματα στην Ινδία, γεγονός που θα δημιουργήσει περισσότερες θέσεις εργασίας εκεί”.