Η LG παρουσιάζει τεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για τις κάμερες των smartphones

28 Δεκεμβρίου, 2022

Η LG μπορεί να σταμάτησε την κατασκευή smartphones, αλλά η εταιρεία και οι διάφορες θυγατρικές της εξακολουθούν να εξελίσσουν συστήματα για άλλους κατασκευαστές smartphones. Εν όψει της CES 2023, η LG Innotek ανακοίνωσε μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.


Στην CES θα δούμε το “Optical Telephoto Zoom Camera Module” από την LG Innotek το οποίο φιλοδοξεί να αλλάξει δραματικά την λήψη φωτογραφιών και βίντεο από το κινητό μας.
Η ύπαρξη οπτικού ζουμ σε ένα smartphone δεν είναι κάτι καινούργιο. Το Pixel 7 Pro, για παράδειγμα, διαθέτει τηλεφακό 5x με οπτικό ζουμ και η Samsung χρησιμοποιεί τόσο τηλεφακό 3x όσο και τηλεφακό 10x στο Galaxy S22 Ultra. Το πρόβλημα με αυτές τις υλοποιήσεις είναι ότι δεν προσφέρουν την επιθυμητή ποιότητα εικόνας καθώς το zoom είναι στην ουσία μια υβριδική (οπτική – ψηφιακή) λύση.

Η νέα μονάδα οπτικού ζουμ της LG έχει σχεδιαστεί για να κινείται μεταξύ 4x και 9x οπτικού ζουμ, κάτι που συνηθίζεται μεν στις παραδοσιακές κάμερες αλλά σίγουρα δεν έχουμε δει σε smartphones.

Σε ένα δελτίο τύπου, η LG ισχυρίζεται ότι αυτή η προσέγγιση θα κάνει “περισσότερο χώρο στο εσωτερικό του τηλεφώνου”, ενώ “θα διατηρήσει την υψηλή ποιότητα εικόνας” του αισθητήρα αποφεύγοντας το ψηφιακό ζουμ. Η LG έχει επίσης συνεργαστεί με την Qualcomm για να φέρει την υποστήριξη αυτής της νέας λύσης στον Snapdragon 8 Gen 2. Περιμένουμε με ανυπομονησία την επίσημη παρουσίαση αλλά και την πρώτη συσκευή που θα χρησιμοποιεί την λύση αυτή

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R