Η Meta θα φέρει τεχνητή νοημοσύνη στα έξυπνα γυαλιά της Ray-Ban

29 Μαρτίου, 2024

Φαίνεται ότι η Meta σταμάτησε να ποντάρει στο metaverse, και έχει στραφεί προς την τεχνητή νοημοσύνη. Τους τελευταίους δύο μήνες έχει ενισχύσει τις προσπάθειές της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και τώρα φαίνεται ότι είναι έτοιμη να την παρουσιάσει στο κοινό καθώς σύμφωνα με μια νέα πληροφορία, η Meta θα φέρει την AI στα έξυπνα γυαλιά της Ray-Ban.

Η εταιρεία συνεργάστηκε με την Ray-Ban για να φέρει μια σειρά από έξυπνα γυαλιά που εξοπλισμένα με μικρόφωνο και κάμερα. Εκτός από ένα στιλάτο αξεσουάρ, αυτά τα γυαλιά μπορούν επίσης να τραβήξουν φωτογραφίες, να καταγράψουν βίντεο και να αναπαράγουν μουσική αλλά κάπου εκεί σταματούν οι δυνατότητές τους.

Η Meta λοιπόν αποφάσισε να τα εξοπλίσει με λίγο υψηλότερο IQ ενσωματώνοντας τεχνητή νοημοσύνη. Τι θα μπορούν να κάνουν με την AI; Σύμφωνα με την Meta να αναγνωρίζουν αντικείμενα και ζώα ή ακόμη και να σου μεταφράζουν σε πραγματικό χρόνο διαφορετικές γλώσσες. Αυτή την στιγμή υποστηρίζονται αγγλικά, ιταλικά, γαλλικά, γερμανικά και ισπανικά αλλά σύντομα θα προστεθούν και άλλες γλώσσες. Θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στην AI στα γυαλιά λέγοντας τη λέξη “Hey Meta”.

Πότε θα μπορέσω να το δοκιμάσω;
Αυτή τη στιγμή, η λειτουργία της τεχνητής νοημοσύνης δοκιμάζεται μέσω ενός προγράμματος beta. Ωστόσο, η Meta θα την έχει έτοιμη τον επόμενο μήνα.