Η Microsoft προσλαμβάνει τον συνιδρυτή της DeepMind για να ηγηθεί του νέου της τμήματος AI

22 Μαρτίου, 2024

Η Microsoft έχει τώρα για πρώτη φορά έναν ηγέτη στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης. Πρόκειται για τον συνιδρυτή της DeepMind Mustafa Suleyman ο οποίος άφησε την ανταγωνίστρια Inflection AI για χάρη της Microsoft. Ο Suleyman θα προσπαθήσει να οδηγήσει την εταιρεία στην μάχη για την πρωτοκαθεδρία στην δύσκολη και άκρως ανταγωνιστική κατηγορία της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο επίσημος τίτλος του Suleyman θα είναι εκτελεστικός αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ενός νέου τμήματος με την ονομασία Microsoft AI, αναφερόμενος απευθείας στον διευθύνοντα σύμβουλο Satya Nadella. Μαζί του θα είναι ο συνιδρυτής της Inflection AI Karén Simonyan, ο οποίος θα αναλάβει τον τίτλο του επικεφαλής επιστήμονα.

Ανακοινώνοντας τη μετακίνησή του στη Microsoft, ο Suleyman έγραψε στο X (Twitter) ότι “αρκετοί από τους καταπληκτικούς συναδέλφους μας” από την Inflection AI θα ενταχθούν μαζί με τον ίδιο και τον Simonyan στο Microsoft AI.
Ο Suleyman ήταν συνιδρυτής της DeepMind το 2010, τέσσερα χρόνια πριν η Google αγοράσει τη βρετανοαμερικανική startup AI για ένα ποσό που φέρεται να κυμαίνεται μεταξύ 400 και 650 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο Suleyman έφυγε από την DeepMind το 2019 για να ενταχθεί στην Google και τρία χρόνια αργότερα, έφυγε για να συνιδρύσει την Inflection AI.

“Γνωρίζω τον Mustafa εδώ και αρκετά χρόνια και τον θαυμάζω πολύ ως ιδρυτή τόσο της DeepMind όσο και της Inflection, καθώς και ως οραματιστή, δημιουργό προϊόντων και δημιουργό πρωτοπόρων ομάδων που κυνηγούν τολμηρές αποστολές”, έγραψε ο Nadella σε ανάρτηση στο blog της Microsoft. Ο διευθύνων σύμβουλος περιέγραψε τους νεοεισερχόμενους της Inflection ως “μερικούς από τους πιο καταξιωμένους μηχανικούς, ερευνητές και κατασκευαστές τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο”.

Ο Nadella τόνισε ότι η συνεργασία της Microsoft με το OpenAI εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Ο κατασκευαστής του ChatGPT παρέχει τα υποκείμενα μοντέλα γεννητικής AI για το Copilot. “Η καινοτομία μας στην τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να βασίζεται στην πιο στρατηγική και σημαντική συνεργασία μας με την OpenAI”, έγραψε.

Τα νέα για την πρόσληψη του Suleyman και το τμήμα AI της εταιρείας ήρθαν λίγες ημέρες πριν από την εκδήλωση Surface της Microsoft που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R