Η OnePlus ανεβάζει την “δόνηση” σε άλλα επίπεδα

7 Δεκεμβρίου, 2023

Η OnePlus έχει κάνει μεγάλα βήματα στην εξέλιξη των απτικών με το OnePlus 11. Ωστόσο η εταιρεία μόλις ανακοίνωσε ότι το νέο OnePlus 12 θα προσφέρει ακόμη καλύτερη εμπειρία δόνησης με τον νέο μηχανισμό Bionic Vibration Motor Turbo.

Ο νέος αυτός κινητήρας δονήσεων είναι ο ισχυρότερος που έχει παρουσιαστεί ποτέ και αναμένεται να αλλάξει δραματικά την εμπειρία χρήσης αλλά και το gaming στο κινητό.

Το OnePlus 11 διέθετε μία από τις καλύτερες απτικές εμπειρίες που έχουν εξοπλίζει ένα τηλέφωνο Android, αλλά εξακολουθούσε να βρίσκεται πίσω από τα επίπεδα που επιτυγχάνει ο κινητήρας TapTic της Apple στα iPhone. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πλέον, καθώς ο νέος κινητήρας δόνησης στο εσωτερικό του OnePlus 12 είναι ακόμη πιο γρήγορος και ακριβής, ξεπερνώντας αυτό που προσφέρει η Apple στα τηλέφωνά της!

Συγκεκριμένα, ο Bionic Vibration Motor Turbo διαθέτει μεγαλύτερη ένταση και εύρος ζώνης δόνησης, καθώς και ταχύτερη ταχύτητα εκκίνησης και διακοπής. Ο κύριος λόγος για αυτό το επίπεδο απόδοσης φαίνεται να είναι το νέο μαγνητικό υλικό που ονομάζεται N54 αλλά και το εντελώς νέο μοτέρ CSA. Ο νέος κινητήρας είναι μεγαλύτερος, με διαστάσεις 602mm³, γι’ αυτό πιθανώς το OnePlus 12 έχει τόσο μεγάλο πάχος (το μεγαλύτερο μεταξύ των υπόλοιπων ναυαρχίδων της αγοράς στα 9,15mm) και έχει τη δυνατότητα προσαρμογής των εφέ δόνησης σε 72 κατηγορίες παιχνιδιών και εφαρμογών αλλά και σε 700+ λειτουργείες του συστήματος.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο teardown του OnePlus 12 φάνηκε καθαρά και η διαφορά στο μέγεθος του νέου κινητήρα δόνησης σε σύγκριση με αυτόν προηγούμενης γενιάς.
Από το ίδιο βίντεο προέρχεται και το γράφημα που βλέπετε παρακάτω, το οποίο δείχνει την τεράστια διαφορά που έχει στις επιδόσεις.

Σε τι θα μου χρησιμεύσει η καλύτερη δόνηση;
Αν έπρεπε να το εκφράσουμε με μία λέξη, θα λέγαμε “έλεγχος”! Το Bionic Vibration Motor Turbo έχει τόσες δυνατότητες που επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει την αίσθηση της απτικής ανάδρασης ενώ μπορεί ακόμη και να μιμείται διαφορετικούς τύπους πραγματικών πληκτρολογίων.

Εκτός από την εμπειρία πληκτρολόγησης, το gaming υποτίθεται ότι είναι επίσης μαζικά βελτιωμένο, με το μοτέρ να σας επιτρέπει να αισθάνεστε την επιτάχυνση ενός αυτοκινήτου και τις ανώμαλες επιφάνειες στις οποίες κινείται. Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια first person shooter, τότε θα χαρείτε επίσης να μάθετε ότι κάθε όπλο δίνει διαφορετικό «κλότσημα» στον πυροβολισμό.