Το all screen iPhone πιο κοντά, με την LG Innotek να αναλαμβάνει την εξέλιξη της τεχνολογίας

7 Δεκεμβρίου, 2023

Η Apple έχει δημιουργήσει «σχολή» με το Dynamic Island καθώς είναι ένας πρώτης τάξεως τρόπος να καλύψεις το οπτικό κενό που δημιουργεί η selfie κάμερα στην οθόνη. Ο μακροπρόθεσμος στόχος όμως είναι η σταδιακή μετάβαση σε ένα all screen iPhone, κάτι που είναι ευσεβής πόθος και των Android ανταγωνιστών φυσικά.

Η ημέρα της μετάβασης αυτής όπως φαίνεται δεν είναι ιδιαίτερα μακριά, Τουλάχιστον αυτό αναφέρει το κορεατικό The Elec, το οποίο δηλώνει ότι το πρώτο iPhone με Under Display Camera (UDC) αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το 2026.

Την τεχνολογία αυτή η οποία ονομάζεται UPC (Under Panel Camera) ή UDC ( Under Display Camera) την έχουμε ξαναδεί αλλά είναι αλήθεια ότι τα αποτελέσματα δεν είναι και τόσο εντυπωσιακά. Βλέπετε το κρύσταλλο της οθόνης δεν επιτρέπει σε αρκετό φως να περάσει στον αισθητήρα κάτι που έχει επιπτώσεις στην φωτεινότητα και την συνολική ποιότητα της εικόνας.
Φαίνεται όμως ότι η LG Innotek βρίσκεται τώρα σε “προχωρημένη ανάπτυξη “των UD καμερών της, οι οποίες διαθέτουν ένα σύστημα οπτικών φακών ελεύθερης μορφής της εταιρείας. Αυτή η νέα εξέλιξη θα εξασφαλίσει τη βέλτιστη διέλευση του φωτός για καλύτερη ποιότητα εικόνας. Η Apple φέρεται να έλαβε δείγματα UDC από τους προμηθευτές της, αλλά δεν τα έκρινε ικανοποιητικά.

Ο Ross Young που είναι διευθύνων σύμβουλος της Display Supply Chain Consultants (DSCC) πιστεύει όμως ότι η Apple αναμένεται να μεταβεί σε αισθητήρα UD Face ID στα iPhone της σειράς Pro μέχρι το 2025, ενώ το πρώτο all screen iPhone με κάμερα UD και Face ID φέρεται να αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2027.