Η OpenAI παρουσιάζει το Chat GPT-4, μια τεχνητή νοημοσύνη με υψηλό IQ

15 Μαρτίου, 2023

Η OpenAI μόλις ανακοίνωσε το GPT-4, την τελευταία έκδοση του deep learning γλωσσικού μοντέλου, το οποίο φέρεται να έχει υψηλότερο IQ από το ChatGPT που μας έχει εντυπωσιάσει.

Η εταιρεία που υποστηρίζεται από τη Microsoft ισχυρίζεται ότι το ChatGPT σημείωσε τεράστια επιτυχία σε εξετάσεις Uniform Bar και σε μια Ολυμπιάδα Βιολογίας και ουσιαστικά κατατρόπωσε την προηγούμενη έκδοση του. Η εταιρεία αναφέρει ότι οι πιθανότητες του GPT-4 να απαντήσει σε μη επιτρεπτό περιεχόμενο είναι 82% χαμηλότερες, ενώ η πιθανότητα να απαντήσει με γεγονότα είναι 40% υψηλότερη σε σύγκριση με τα μοντέλα που βασίζονται στο GPT-3.5. Το επίπεδο της ανθρώπινης συμβολής που χρησιμοποιήθηκε για την εκπαίδευση του GPT-4 ήταν επίσης υψηλότερο, εξασφαλίζοντας ότι οι απαντήσεις ακούγονται πιο φυσικές.

Ένας άλλος τομέας στον οποίο το GPT-4 βελτιώνεται σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα είναι η κατανόηση μιας εικόνας και στη συνέχεια η προσφορά μιας σχετικής απάντησης με βάση το συνημμένο ερώτημα. Για παράδειγμα, ένα ερώτημα όπως “συνοψίστε αυτό το βιβλίο” που έχει επισημανθεί μαζί με την εικόνα ενός βιβλίου θα προσφέρει πολλαπλές απαντήσεις όπως διάφορες παραγράφους ή bullet points. Η OpenAI διαφημίζει επίσης τις ικανότητες του GPT-4 σε μεγάλο περιεχόμενο, σημειώνοντας ότι μπορεί να δώσει 25.000 λέξεις κατάλληλες για εργασίες όπως αναλύσεις.


Η OpenAI αναφέρει ότι το GPT-4 ήδη χρησιμοποιείται από ορισμένα παγκοσμίως αναγνωρισμένα «ονόματα», όπως το εκπαιδευτικό μεγαθήριο Khan Academy, το οποίο το χρησιμοποιεί για ενότητες διδασκαλίας μαθητών, τον τραπεζικό τιτάνα Morgan Stanley, την εταιρεία επεξεργασίας πληρωμών Stripe και το Duolingo. Το GPT-4 λέγεται ότι είναι πιο εκφραστικό, συνεργατικό και δημιουργικό σε εργασίες όπως η σύνθεση διαφόρων μορφών λογοτεχνίας και μπορεί επίσης να μαθαίνει με βάση το στυλ εισαγωγής του χρήστη. Για τους απλούς χρήστες, το GPT-4 είναι διαθέσιμο για δοκιμή τώρα με μια συνδρομή ChatGPT Plus, ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν και τα API.

CHAT GPT-4