Το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο Avtr 12 της Huawei δοκιμάζεται στους δρόμους

15 Μαρτίου, 2023

Η Avatr είναι άλλος ένας νέος κατασκευαστής ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι στα αυτοκίνητα της εμπλέκεται ενεργά η Huawei!

Η εταιρεία έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία – ιδρύθηκε από τη Nio και την Changan το 2018, αλλά το μερίδιο της Nio μειώθηκε και τελικά η εταιρεία αποσύρθηκε. Αντικαταστάθηκε από την CATL, η οποία κατέχει λίγο πάνω από το 17%, ενώ η Changan κατέχει σχεδόν το 41% της εταιρείας. Η Huawei δεν έχει επίσημα μετοχές στην Avatr αλλά παρόλα αυτά παρέχει μια πλήρη πλατφόρμα για τα οχήματα που κατασκευάζει η εταιρεία και αποτελεί επίσημα μέρος της μάρκας Avatr. Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι καλά κάνει η Huawei και δεν έχει μετοχές στην εταιρεία, γιατί έχοντας μπει στο «μάτι» των ΗΠΑ εδώ και χρόνια σίγουρα θα έφερνε προβλήματα και σε αυτήν της την συνεργασία.


Συνεχίζοντας να πούμε ότι μέχρι σήμερα έχουμε δει μόνο ένα ηλεκτρικό SUV με την ονομασία Avatr 11, το οποίο η Huawei διαθέτει μέσω ενός δικτύου δικών της εκθεσιακών χώρων.
Η πρόσφατη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για την σχεδίαση του αυτοκινήτου, αποκάλυψε το δεύτερο όχημα της Avatr, ένα ηλεκτρικό σεντάν με σαφή ταυτότητα και σχεδιαστική συγγένεια με το πρώτο Avatr 11.

Διάφορες πηγές από την Κίνα επιβεβαιώνουν ότι τα δύο οχήματα θα μοιράζονται τους κινητήρες που παρέχει η Huawei. Αυτό σημαίνει δύο ηλεκτροκινητήρες με συνολική ισχύ 578hp (425kW). Θα υπάρχουν δύο επιλογές μπαταριών, είτε 90kWh είτε 116kWh, και οι δύο αυτές έρχονται από την CATL. Όπως αναμενόταν, το Avatr 11 θα λειτουργεί με το λειτουργικό σύστημα Harmony OS της Huawei και θα εκμεταλλεύεται πλήρως την τελευταία πλατφόρμα EP1.


Με έναν πρόχειρο υπολογισμό και συγκρίνοντας τα νούμερα που δίνει το προηγούμενο μοντέλο, το νέο SUV θα προσφέρει εμβέλεια τουλάχιστον 555 χιλιομέτρων με την μικρή μπαταρία ενώ με την μεγάλη θα ξεπερνάει τα 680 χιλιόμετρα, χάρη και στην καλύτερη αεροδυναμική του. Το Avatr 12 βρίσκεται ήδη σε πολύ προχωρημένο στάδιο δοκιμών, και τα δοκιμαστικά αυτοκίνητα εντοπίστηκαν σε διάφορες τοποθεσίες στην Κίνα όπου οι φωτογράφοι μπόρεσαν να τραβήξουν ακόμη και μερικά πλάνα από το εσωτερικό.

 

Η έκδοση προ-παραγωγής του Avatr 12 θα παρουσιαστεί επίσημα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης τον επόμενο μήνα και η εταιρεία δηλώνει κατηγορηματικά ότι οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν κάποια στιγμή φέτος.

ΠΗΓΗ 1ΠΗΓΗ 2

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R