Η OpenAI βάζει στο στόχαστρο τον βασιλιά της αναζήτησης την Google και ετοιμάζει εκπλήξεις

10 Μαΐου, 2024

Έχουμε ακούσει τις φήμες ότι η OpenAI ετοιμάζει έναν ανταγωνιστή του Google Search. Η νέα αυτή μηχανή αναζήτησης του ChatGPT αναμενόταν να παρουσιαστεί στις 9 Μαΐου, αλλά φαίνεται ότι η εταιρεία θέλει τώρα να περιμένει τις σημαντικές ανακοινώσεις της Google την επόμενη εβδομάδα.

Βλέπετε το Google I/O, το ετήσιο συνέδριο προγραμματιστών του γίγαντα της αναζήτησης, ξεκινά στις 14 Μαΐου και η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να είναι ένα από τα καυτά θέματα των παρουσιάσεων. Έτσι σύμφωνα με το Reuters η OpenAI θέλει να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τη Google, ανακοινώνοντας τη μηχανή αναζήτησης που βασίζεται στο ChatGPT μόλις μια μέρα πριν από την εκδήλωση της Google, δηλαδή τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Η OpenAI δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει αυτή την πληροφορία, οπότε υπάρχει πάντα η πιθανότητα να αλλάξει η ημερομηνία ανακοίνωσης.
Το φημολογούμενο προϊόν αναζήτησης με βάση το ChatGPT αναμένεται να ανταγωνιστεί την Search Generative Experience της Google, δίνοντας στους χρήστες απαντήσεις με βάση το πλαίσιο για τα ερωτήματά τους, συγκεντρώνοντας αποτελέσματα από διάφορες πηγές του διαδικτύου. Η υπηρεσία αναμένεται να τροφοδοτείται εν μέρει από την αναζήτηση Bing της Microsoft.

Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε αν τελικά μια AI αναζήτηση θα μπορέσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των χρηστών. Επίσης ακόμη πιο ενδιαφέρουσα θα είναι η προσπάθεια της OpenAI να τα βάλει με τον «Μαθουσάλα» της αναζήτησης την Google.