Η νέα ταινία Lord of the Rings: The Hunt for Gollum θα έρθει στους κινηματογράφους το 2026

10 Μαΐου, 2024

Η κινηματογραφική τριλογία του Πίτερ Τζάκσον για τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών κυκλοφόρησε στην “βρεφική” εποχή των μεγάλων franchise. Έτσι μπορεί μεν να είδαμε και μια δεύτερη τριλογία αφιερωμένη στο Hobbit, αλλά είναι περίεργο που οι μεγάλες εταιρείες μέχρι σήμερα δεν προσπάθησαν να δημιουργήσουν και άλλες ταινίες για να ξεζουμίσουν το έργο του Τόλκιεν .

Ε λοιπόν, φαίνεται ότι τελικά το «ξεζούμισμα» θα γίνει, καθώς η Warner Bros σε δελτίο τύπου (το οποίο μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ) ανακοίνωσε ότι ετοιμάζονται δύο νέες ταινίες του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών.

Η πρώτη έχει τον προσωρινό τίτλο Lord of the Rings: The Hunt for Gollum, και τη σκηνοθεσία της έχει αναλάβει ο Andy Serkis, ο ηθοποιός που έπαιξε το γνωστό Gollum στις ταινίες του Peter Jackson. Θετικό είναι το γεγονός ότι το σενάριο δουλεύουν οι Fran Walsh και Philippa Boyens που έγραψαν μαζί με τον Jackson τις προηγούμενες ταινίες της σειράς, ενώ στην σκηνοθεσία θα είναι ο ίδιος ο Serkis και στην παραγωγή ο Peter Jackson. Εδώ θα πρέπει να σας θυμίσουμε ότι ο Serkis ήταν δεύτερος σκηνοθέτης στις ταινίες The Hobbit οπότε αυτό είναι καθησυχαστικό μιας και ξέρει τι του γίνεται.

Δεδομένου του τίτλου της ταινίας, δεν θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι ο Serkis θα πρωταγωνιστήσει και πάλι ως το ομώνυμο Gollum. Όσο για το τι θα καλύψει η ταινία, δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ανακοίνωση – αλλά και πάλι, ο τίτλος υποδηλώνει ότι θα διαδραματίζεται μεταξύ των γεγονότων του “Χόμπιτ” και του “Άρχοντα των Δαχτυλιδιών”, καθώς ο Γκάνταλφ και ο Άραγκορν ψάχνουν τη Μέση Γη για το Γκόλουμ, προσπαθώντας να μάθουν περισσότερα για το δαχτυλίδι που κατείχαν ο Μπίλμπο και στη συνέχεια ο Φρόντο.

Αν είσαι fan της Μέσης Γης τότε σίγουρα διαβάζεις τις γραμμές αυτές με ένα τεράστιο χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Το ίδιο και εγώ που τις γράφω. Απλά ας ελπίσουμε να μην δούμε μια σφαγή του έργου του Τόλκιεν στο όνομα του κέρδους. Κάτι πολύ σύνηθες στο Χόλυγουντ τα τελευταία χρόνια.

Huawei skin banner L
Huawei skin banner R