Η OPPO ετοιμάζεται να αποχωρήσει από τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές;

28 Μαρτίου, 2023

Μπορεί το νέο κινητό της Oppo, το Find X6 Pro να έχει κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες, αλλά όπως φαίνεται υπάρχουν και άλλα νέα αρκετά πιο δυσάρεστα για τον κινέζο κατασκευαστή.

Οι τελευταίες πληροφορίες λοιπόν μας λένε ότι η Oppo πρόκειται να αποχωρήσει από αρκετές βασικές ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένων του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Γαλλίας. Η είδηση αυτή ανέβηκε πρώτα στο κινεζικό 36 Krypton, ενώ σύντομα ακολούθησαν tweets από τους γνώστες του κλάδου SnoopyTech και Max Jambor, οι οποίοι ισχυρίστηκαν επίσης ότι η OnePlus θα ακολουθήσει επίσης την «μαμά» εταιρεία. Η Oppo δεν έχει σχολιάσει ακόμη επίσημα τις φήμες αυτές.

Ο λόγος πίσω από την υποτιθέμενη αποχώρηση της Oppo από βασικές ευρωπαϊκές αγορές πιθανότατα οφείλεται σε μια σειρά από υποθέσεις παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας με τη Nokia. Η Nokia κατέθεσε πολλαπλές αγωγές κατά της Oppo τον Ιούλιο του 2021 και κέρδισε υποθέσεις σε δύο γερμανικά δικαστήρια, οι οποίες οδήγησαν σε απαγόρευση των πωλήσεων τηλεφώνων Oppo και OnePlus στη Γερμανία.

Μετά τη νομική επιτυχία της στη Γερμανία, η Nokia μήνυσε την Oppo για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας στη Φινλανδία, τη Γερμανία, τη Σουηδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Κάτω Χώρες και έχει επίσης καταθέσει αγωγές σε άλλες ευρωπαϊκές και ασιατικές χώρες. Μένει να δούμε τι επιφυλάσσει το μέλλον για την Oppo και τις άλλες εταιρείες του ομίλου BBK στην Ευρώπη, αλλά και το αν αυτό θα επηρεάσει και την διάθεση των προϊόντων στην χώρα μας.